Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös omilla lauluilla kelpasi juhlia

Kulttuuri
 
Arvio: konsertti
The Real Group Kulttuuritalossa.

Kolmenkymmenen vuoden ja noin kolmentuhannen konsertin jälkeen ei lauluyhtye The Real Groupin tarvitse todistaa enää ehdoin tahdoin taitojaan.

Kulttuuritalon lauantaisessa konsertissa väreili silti vähän jännitystä, sillä sairauslomalla olevaa perustajaa Anders Jalkéusta sijaistaa juhlakiertueella latvialainen basso Janis Strazdinš, jolle Helsingin konsertti oli vasta kymmenes.

Viidestä The Real Groupin laulajasta alkuperäisiä olikin suurella lavalla vain kaksi, tenori Anders Edenroth ja altto Katarina Henryson. Yhtyeen yhteiset ja yksityiset suoritukset olivat silti kaikkineen kiitettäviä, mutta yhtä lailla pakottomia, pinnistettyä yliyrittämistä välttäviä.

Kokoonpanon omien sovitusten ytimessä onkin selvästi musiikillinen mielekkyys, eikä esimerkiksi vokaliisivirtuositeetin tai soittimia jäljittelevän beatboxing-taitojen esittely.

Vajaan kahden tunnin konsertissa yhtye esitti lauluja sekä vanhempaan että uudempaan moniäänisen tyyliin, muutamissa kappaleissa lauluääniä myös elektronisesti samplaten ja luupaten. Erroll Garnerin Mistyssa kohtasivat vielä vanhin ja uusin The Real Group, sillä yhtye sekoitti kappaleesta tekemäänsä ensimmäistä levytystään (1987) live-esitykseensä.

Tutuista levytetyistä lainalauluista ohjelmistossa olivat muun muun muassa Bad, Nature Boy ja sanattomasti svengaava Scandinavian Shuffle, mutta omat kappaleet eivät kalvenneet niiden rinnalla yhtään.

Päinvastoin, The Real Groupista tekevät todellisemman varsinkin Edenrothin säveltämät ja sanoittamat laulut, joiden ääripäitä edustivat miehen evoluutiolla pilaillut The Modern Man sekä aivan uusi Water, jossa laulajat puhalsivat tekstin teemaa korostaen vesipulloihin.

Waterissa yhtye otti maltillisesti myös kantaa maailman tilaan, kuten ennen encorea esittämällään George Michaelin Freedomilla– "lisääntynyttä homofobiaa ja rasismia vastaan".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat