Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kulttirockbändi The Brainbombs soitti ensimmäisellä Suomen-vierailullaan vajaan tunnin

Harvoin keikkaileva ruotsalaisyhtye teki tympeydestä taidetta

Kulttuuri
 
Arvio: konsertti
Brainbombs Ääniwallissa.

Vallilan teollisuusalue oli maaliskuisena lauantai-iltana pimeä, tuulinen ja sen kadut autioita. Kolkot korttelit ja itse Ääniwalli-klubi, joka on vanha tehdashalli, olivat mitä oivallisin miljöö ruotsalaisen kulttirockbändin The Brainbombsin konsertille.

Vuonna 1985 perustetun Brainbombsin musiikissa äänekkyys, riffitoiston yksitotisuus ja dissonanssi ovat keskeisiä piirteitä. Laulaja Peter Råberg oli lavalla juuri sellainen staattinen, rivejä lakonisesti lausuva kivikasvo kuin bändin levytetystä musiikista olisi voinut kuvitellakin.

Sanoitusten väkivaltaisen sisällön huomioon ottaen hän oli jopa hiukan pelottava ilmestys.

Yleisvaikutelma yhtyeen maailmasta on kylmä, tympääntynyt ja poissaoleva – viehättävällä tavalla. Keikalla tämä tunnelma tuotiin lavalle ongelmitta, äänentoiston ylimääräinen rapsekin kävi efektistä.

Intensiivinenkin junnaus voi menettää tehonsa nopeasti, kun kappaleissa tapahtuu pohjimmiltaan vähän. Brainbombsin tapauksessa melskeen alla on kuitenkin ensivaikutelmaa rikkaampi maailma.

Musiikista voi erottaa henkistä sukulaisuutta esimerkiksi Velvet Undergroundista Stoogesiin. It's a Burning Hell syöksyili varsinkin livenä hyvin lähellä avaruusrockbändi Hawkwindin maailmoja.

Harvoin keikkaileva Brainbombs soitti tällä ensimmäisellä Suomen-vierailullaan vajaan tunnin. Paljoa kauempaa sitä ei olisi jaksanutkaan kuunnella. Bändi teki vaikuttavalla tavalla tasan sen, mitä se tulikin tekemään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat