Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Täysin hulvaton Metronomy hullaannutti mestarillisesti

Kulttuuri
 
Frank Hoensch Getty Images
Metronomy Berliinissä joulukuussa. Kuvassa Joseph Mount.
Metronomy Berliinissä joulukuussa. Kuvassa Joseph Mount. Kuva: Frank Hoensch Getty Images
Arvio: konsertti
Metronomy The Circusissa maanantaina

Toisinaan popkonsertista poistuu niin onnea täynnä, ettei hymy tahdo mahtua naamaan. Metronomyn kevätkiertueen päätös sateisen maanantain kovin tyhjässä Circusissa oli juuri tällainen, täysin lapasesta lähtenyt ja ällistyttäväksi karnevaaliksi paisunut popmusiikillinen ekstaasi.

Kuin liian hyvää ollakseen totta.

Ilmestys tuntui antaneen likimain kaiken – lisäksi uuden lempiyhtyeen "vain" mainioksi tunnetusta.

Synteettistä ja perinnetietoista yhdistelevä moderni brittiläinen kulttibändi on tottunut esiintymään Keski-Euroopan festivaalien päälavoilla kymmenille tuhansille, mistä huolimatta konsertista pienen ja kiihkeän yleisön edessä välittyi erityisyys: viisikko oli lavalla yhtä riemua, itsevarmuutta ja vapautuneisuutta, ja soitto sen mukaista.

Aavistuksen varovaisiin levyversioihinsa nähden Metronomy nousi nyt aivan uudelle tasolle.

Paloiteltuna yhtyeen moninainen indiepop-kirjo voisi kuulostaa typerän suunnitelmalliselta kikkailulta. Maanantain konsertti taas tuntui lähinnä sitä kuin olisi viettänyt laatuaikaa oman levyhyllyn rakkauksien parissa ylivertaisen popyhtyeen keikalla. Estetiikka oli hallussa.

Punkfunkin basso- ja bongopäisestä kirskunnasta tai sekopäisestä, hieman Aavikosta muistuttavasta urkukaahauksesta yhtye liiteli vitsikkään hölmöihin viihdetunnelmiin, hempeään laulelmaan ja Blur-henkiseen ronskiin kitaramekastukseen. Disko oli vuoroin leikkisää ja haikeaa.

Jos konsertin alussa yhtye hämmensi hyökkäämällä nynny-yhteydessään mielipuolisella voimalla, hurjin vyörytys osui ylimääräisten eteen: A Month of Sundaysin notkean kitarasekoilun ja The Bayn elektronisen junttauksen edessä kädet oli pakko nostaa ilmaan.

Mestari oli lavalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat