Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Corrosion of Conformity on palaamassa aitoon äijärockiin

Yhtyeen meno tuntui yllättävänkin verevältä ja innostuneelta

Kulttuuri
 
Gary Wolstenholme Redferns
Kitaristi Woody Weatherman on yhtyeen perustajajäseniä.
Kitaristi Woody Weatherman on yhtyeen perustajajäseniä. Kuva: Gary Wolstenholme Redferns
Arvio: konsertti
Corrosion of Conformity Nosturissa.

Corrosion of Conformityn keikalla tajusin, että minulla on pitkästä aikaa ollut vähän ikävä jotain sellaista, mitä voisi kutsua äijäilyksi.

Siis ei mitään rokkareiden tympeää macho-karikatyyria oluella lotraamisineen, vaan välitöntä, konstailematonta ja riuskaa otetta omaan tekemiseen. Yhdysvaltalaisbändin toimintaa seurasi samanlaisella kiinnostuksella kuin pikkupoikana aikuisten maatöitä.

Kitaristi-laulaja Pepper Keenanin vireongelmankin bändi ratkaisi sujuvasti katkaisemalla biisin kesken, vaihtamalla instrumenttia ja jatkamalla siitä mihin jäätiin.

Corrosion of Conformityn ura ei ole edennyt tasaista latua. Alkuaikojen hardcorepunk ja crossover-metalli ovat kehittyneet southern hard rockin ja Black Sabbath -henkisen jytän suuntaan. Välillä yhtye kolkutteli suurmenestyksen ovia, välillä Pepper Keenan taas jätti yhtyeen trioksi keskittyessään metallin superbändiin Downiin.

Nyt yhtye on palannut suurimman menestyslevynsä Deliverancen (1994) aikaiseen kokoonpanoon. Tauon jälkeen touhu tuntui yllättävänkin verevältä ja innostuneelta.

COC:n vahvuus on ollut kirjoittaa kappaleita, joissa ei ole mitään ylimääräistä, mutta jotka silti toimivat. Tärkeä tekijä on myös Keenanin laulu, joka kuulostaa usein James Hetfieldiltä ennen kuin Metallica-mies alkoi hoilottaa.

Clean My Wounds -hitin huipennusta bändi kasvatti yllättävällä dub-jamilla. Sen aikana pohdin, miltähän bändin seuraava levy mahtaa kuulostaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat