Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Blueskitaristi Junior Watson nauttii seikkailuista

Kulttuuri
 
Arvio: konsertti
Junior Watson Malmitalossa.

Periaatteessa Junior Watson, 64, edustaa kotiosavaltionsa Kalifornian west coast bluesia, jonka soittajana onkin osaava, monien artistien kanssa työskennellyt ja muhkean levytyssaldon ahkeroinut kitaristi.

Keikalla hän tarinoi musiikkirakkaudestaan, ehkä yllättikin muistoillaan promoottori Bill Grahamista ja rockpyhättö Fillmore Westin valoshow'sta tai portugalilaisen verenperimänsä ja kielitaitonsa riittämättömyydestä.

Kappalenimi Chicago Cha Cha kuvaa tavallaan osuvasti Watsonin musiikkikulttuurillista löytöretkeilyä ajassa ja paikassa, puuhaa, jossa hän siirtyi ruotsalaisyhtye The Spotnicksin surfista – niin kuin amerikkalainen kutsuu meillä rautalangaksi ristittyä instrumentaalimusiikkia – suoraan Pee Wee Craytonin pioneeribluesiin.

Mikstuuran nautittavuutta korostaa tyylien kirjon sekä niiden sisällä todistuvan perinnetietoisuuden hallinta, moinen genretuuletus kun saattaa vallan hirvittää heikkopäisempää karsinoihin tukeutujaa. Mutta juuri näin nykypäivän blues myös elää ja uudistuu.

Seikkaluissa auttoi norjalaisen vakirumpalin Alex Pettersenin svengaava ilmeikkyys, vuonojen maahan jo 18 vuotta sitten juurtuneen newyorkilaisbasisti Billy Troianin stoalainen soitto sekä ryhmää tuoreeltaan avittaneen tenorifonisti Juho Hurskaisen korkeaa valmiusvirettä kuvastanut rooli.

Illan avasi afroamerikkalaismusiikin perimmäisiin syvyyksiin rujon rohkeasti syöksyvä Jo Buddy, jonka ilmaisu mikitettyine jalaniskuineen alkaa yhä enemmän muistuttaa yhden miehen orkesteria.

Koko porukan Suomen-kiertue jatkuu Hämeenlinnassa, Tampereella, Raumalla ja Turussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat