Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olavi Trion musiikki virtaa vaivattomasti

Kulttuuri
 
Teppo Hauta-aho
Teppo Hauta-aho
Arvio: konsertti
Olavi Trio ravintola Laulumiehissä, levynjulkaisukonsertti.

Toisen levynsä julkaisuun tiistaina kokoontunut Olavi Trio on rohkaiseva poikkeus jazzyhtyeiden joukossa, sillä sen ensimmäisestä esiintymisestä tulee kesällä jo yksitoista vuotta.

Aivan erityisesti trion erottaa väliaikaisista projektiyhtyeistä ja kvartaalikokoonpanoista työtapa – tai pikemminkin työtavattomuus.

Kontrabasisti Teppo Hauta-aho, pasunisti Jari Hongisto ja rumpali Olavi Louhivuori eivät ole harjoitelleet kertaakaan yhdessä kolmikkona, eivät yhtyeen esiintymisiin eivätkä levytyksiin.

Kaikki heidän kokemuksensa Olavi Triona – jokaisen muusikon toinen virallinen nimi on Olavi – on kertynyt improvisoimalla yhdessä sekä ilman yhtään johtavaa Olavia.

Kolmen eri muusikkopolven kokemuksia heijastelevan kokoonpanon musiikki kuulostaa silti paikka paikoin sävellykselliseltä ja melodiselta, ja varsinkin uudella kolmentoista kappaleen studiolevyllä Oh, la vie! (TUM Records).

Konsertissa on tietysti etuoikeus myös nähdä, kuinka improvisaatiot muotoutuvat reaaliajassa muusikkojen reagoidessa risteileviin, toisilleen tarjoamiin sytykkeisiin.

Hauta-aho ja Hongisto ovat ykkösluokan improvisoijina takuuvarmoja veteraaneja, mutta nyt pisimmän korren taisi vetää rumpusetilleen herkistyneenä ja hurjana heittäytynyt Louhivuori, joka soitti sormenpäillään myös Laulumiesten jalopuisia seinäpaneeleja.

Erityisen hyvin arvokkaaseen, musiikkimiesten muotokuvilla vuorattuun kabinettiin sopi uuden levyn erinomainen lopetus, Olavi Virran sanoittama tango Kun ilta ehtii.

Olavi Trio esitti sen ilman sanoja, mutta hetken häivähdys tuttua teemaa voi avata vaivattomasti virtaavan improvisaation iloja vihkiytymättömille, kuten edellisen Triologia-levynpäättänyt Virta-klassikko Täysikuu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat