Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soul nosti kylmät väreet

Kulttuuri
 
Seinabo Sey
Seinabo Sey
Arvio: konsertti
Seinabo Sey ja Ronya Tavastialla.

Ruotsalaista  Seinabo Seyta on hehkutettu maan uudeksi kansainväliseksi menestysartistiksi. On helppo ymmärtää miksi, kun on seurannut häntä täyden Tavastian lavalla. Punaiseen silkkikimonoon pukeutunut Sey ei liikkunut paljon, mutta hänen eleensä olivat harkittuja ja hänen ajoituksensa tarkkaa. Hänen rikas alttonsa sai kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin.

Sey julkaisi maaliskuun lopussa jälkimmäisen kahdesta ep-levystään – käytännössä hänen debyyttialbuminsa siis julkaistiin kahdessa osassa. Ensimmäinen, For Madeleine, on ehtinyt poikia jo kolme hittiäkin, joista isoimmat –Younger ja Hard Time – ovat menestyneet hyvin Yhdysvalloissa, missä Seystä povataan Adelen tai Sam Smithin kaltaista menestystä. Tuoreempi levyistä, Seyn isälle omistettu For Maudo, ei juuri häviä edeltäjälleen kappalemateriaalissa.

Seyn tarttuvat ja dramaattiset cross-over pop-soul-hitit on levyllä silattu koristeellisella modernilla r&b-tuotannolla, mutta pienen bändin kanssa livenä pinnalle nousi lähes yksinomaan Seyn jättiläismäinen ääni, joka kouraisee syvältä ja saa kuuntelijan haukkomaan henkeään.

Sey ymmärtää laulunsa tehon ja esitti Orchid-kappaleensa a cappellana, ja kuin introna pyörryttävän tehokkaaseen Hard Time -gospeliinsa hän lauloi jälleen pätkän ilman säestystä.

Hard Time sai yleisöltä niin pitkät ja raivoisat aplodit, että Sey silminnähden hämmentyi. Sitä seuraava Burial kuultiin niin ponnekkaan euforisena versiona, että tuntui kuin olisi jotenkin vahingossa päätynyt syvän etelän metodistien gospeljumalanpalvelukseen.

Encoressa Sey yllätti – ennen viimeiseksi säästettyä isoa hittiä Younger hän esitti coverin englantilaisen elektroyhtye Clean Banditin Rather Be -kappaleesta, joka hänen käsittelyssään muuttui puhtaaksi souliksi.

Seyn lämmittelijä, hehkutettu helsinkiläinen poptulokas Ronya, veti alkuun nostattavan, 80- ja 90-luvun r&b-vetoisesta popista inspiraationsa saaneen setin. Hänen äänensä on ilmiömäinen ja erityisesti viimeisenä kuultu, livenä äärimmäisen iskeväksi viritetty Work Harder osoitti, että hype hänen ympärillään on täysin perusteltua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat