Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

April Jazzin rap-vieras friistailasi kirjaimista e, s, p, o ja o

Kulttuuri
 
Englantilainen Soweto Kinch esiintyi Espoon kulttuurikeskuksessa lauantaina.
Englantilainen Soweto Kinch esiintyi Espoon kulttuurikeskuksessa lauantaina.
Arvio: konsertti
Soweto Kinch ja Elektro GT Espoon kulttuurikeskuksessa – April Jazzin ohjelmistoa.

Röyhkeä ja anteeksipyytelemätön teos vangitsee kuulijansa, kiitteli raati rumpali Mikko Hassisen säveltämää ja tuottamaa levyä Elektro GT, jolle se jakoi kaksi viikkoa sitten suuren Teosto-palkinnon.

Röyhkeä?

Ehkä, ja ainakin suhteessa jazzin kuvitteelliseen trendikertoimeen.

Esittäjä: Soweto Kinch, Elektro GT

Paikka: Espoon kulttuurikeskus

Laji: rap

Hassisen yhtyeen ylpeästi esittämällä vanhahtavalla jazzrockilla ei ole helppo kerätä kulttuurisia bonuspisteitä edes maltillisesti muodistettuna.

Mutta tyylejä yhdistelevä risteytys toimii totuttelun jälkeen erinomaisesti – ja solistisen vetojensa ansiosta livenä vielä levyä iskevämmin.

Espoon Louhisalin lavalla sähäkän sähköinen viiden ykkösmuusikon Elekto GT nousikin kevyeen levitatiiviseen lentoon, kuten levyn kannessa ruotsalaisella sotilaskoptereilla lennätetty suomalainen Futuro-talo.

Röyhkeys ja anteeksipyytelemättömyys kuvasivat silti osuvammin lauantai-illan varsinaista pääesiintyjää, englantilaista Soweto Kinchia. Ja hänelläkin oli Hassisen tavoin kova "tekemisen ja sanomisen tarve" – kirjaimellisesti myös kirjaimellisesti.

Ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudulla esiintynyt alttosaksofonisti Kinch hauskuttikin lähes täyttä Louhisalia ilkikurisen piikikkäillä puhesuorituksilla ja räpeillä, joilla hän veti näppärästi mukaan yleisönsä.

Kappaleessa The Board Game toinen puoli sai huutaa englanniksi "yksityistetään voitot" ja toinen puoli "sosialisoidaan tappio" – ja kappaleessa Invidia kaikki saivat vaatia itselleen kuuluvan oman osansa, ja vähän enemmän.

Kinchin yhteiskunnallisten ja hiphop-pohjaisten tekstien sekä Kinchin jazzyhtyeen soolovetoisten ja postbop-pohjaisten teosten yhteys saattoi jäädä silti epäselväksi.

Hänen uusimmalla tuplalevyllään The Legend of Mike Smith (2013) eripariset kappaleet loksahtavat kuitenkin paikoilleen, osina seitsemän kuolemansynnin ympärille kiertyvää yli kahden tunnin "kuunnelmallista" teosta.

Maailman houkutusten viettelemästä nuoresta muusikosta kertovasta tarinasta ymmärtää, että Kinch on varttunut teatraalisessa taiteilijaperheessä ja opiskellut Oxfordin yliopistossa historiaa. Sekä harjaantunut sopeutumaan hyvin erilaisiin, uusiin elämäntilanteiseen.

Kuten käyntiin Espoossa, josta räppäävä Kinch "friistailaisi" Louhisalin lavalla hersyvän nimikkokappaleen, tosin yleisön pienellä avustuksella.

Se perustui viiteen hänelle huudeltuun sanaan, joiden piti alkaa kirjaimilla e, s, p, o ja o.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat