Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Manhattan Transfer palasi laulamaan ilman perustajaa

Kulttuuri
 
Harri Uusitorppa
Janis Siegel (vas.), Trist Curless, Cheryl Bentyne ja Alan Paul esiintyvät nykyään Manhattan Transferissä
Janis Siegel (vas.), Trist Curless, Cheryl Bentyne ja Alan Paul esiintyvät nykyään Manhattan Transferissä
Arvio: konsertti
Manhattan Transfer Finlandia-talossa.

Katkeransuloinen tilanne, kuvaili tenori Alan Paul lauluyhtye Manhattan Transferin torstaista paluuta Suomeen ja loppuunmyytyyn Finlandia-taloon, jossa kvartetti kävi viimeksi vajaa viisi vuotta sitten, marraskuussa 2010.

Hän olisi voinut tunteilla tilanteella paljon enemmänkin, ja lainkaan liioittelematta.

Samalla kokoonpanolla tasan 35 vuotta esiintynyt Manhattan Transfer on tänä keväänä ensimmäistä kertaa kiertueella virallisesti ilman perustajaansa ja johtajaansa Tim Hauseria, joka kuoli viime lokakuussa sydänkohtaukseen keikkamatkalla.

Esittäjä: Manhattan Transfer

Paikka: Finlandia-talo

Laji: jazz

Mutta vielä hänen poismenonsa ei kuulunut millään tavalla musiikissa tai ohjelmistossa, jos sitä kukaan edes odotti. Päinvastoin, pianotrion säestämä kvartetti on päättänyt jatkaa vanhalla tutulla linjalla uutena bassonaan Trist Curless, joka paikkasi selkäleikkauksesta toipunutta Hauseria kaksi vuotta sitten.

Kultalevyillä ja Grammyilla palkittu Manhattan Transfer on levyttänyt vuodesta 1975 niin monia ja monenlaisia osumia, että teemoittamaton konsertti voi vaikuttaa vähän sekavalta hittisikermältä.

Niin kuin nyt Finlandia-talossa, vaikka peräti puolet kahdestakymmenestä kappaleesta oli sävelletty jo 1940-luvun alkupuolella – ja tuorein 1991.

Tyylillistä ja tulkinnallista pakkaa sekoittivat vielä jokaisen laulajan ansiokkaat ässäsoolot, ehkä huippujen huippuna Curlessin vokaliisi-tulkinta saksofonisti Charlie Parkerin kappaleesta Billie's Bounce.

Tai siis puoliksi sanoista, jotka Eddie Jefferson kirjoitti myöhemmin sen improvisoituun sooloon.

Vokaliiseilla pääsivät loistamaan parhaiten myös altto Janis Siegel ja sopraano Cheryl Bentyne, joka eläytyi Jon Hendricksin tekstittämässä Tutussa häikäisevästi Miles Davisin trumpettisooloon.

Tämä on sitä ominta ja parasta, mikä erottaa Manhattan Transferin edelleen muista.

Manhattan Transfer esiintyy tänään Turussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat