Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalevi Kiviniemi ja Pétur Sakari esittivät ylellistä urkujensoittoa

Kulttuuri
 
Veijo Murtomäki
Arvio: konsertti
Kalevi Kiviniemen ja Pétur Sakarin urkukonsertti Tapiolan kirkossa. – Bach, de Grigny, Kiviniemi, Poulenc, Cochereau, Kokkonen.

Urkukonserttien harventuessa oli mainiota saada ylellinen tilaisuus, jossa kansainvälisin urkumaestromme Kalevi Kiviniemi ja lahjakas Pétur Sakari kilvoittelivat osaamisessaan.

Pariisissa opiskeleva Sakari osoitti huikean ammattitaitonsa. Ranskalaisuus toimii hyvin Bachissakin, kuten kuulimme monumentaalisessa Es-duuri-preludissa ja -fuugassa. Sen kuninkaallisen loiston ja ihailtavan kontrapunktin Sakari toteutti jo suvereenin mestarin tavoin.

Bachin koraali-alkusoitossa Wachet auf karakteri oli kohdallaan, ja suloisessa O, Mensch, bewein dein Sünde gross saimme kauniin levollisen meditaation. Improvisaatiossa Pétur Sakari loihti kypsän kokonaisuuden.

Kalevi Kiviniemi oli tehnyt herkän sovituksen Francis Poulencin pianoteoksesta Mélancolie. Hän loihti Joonas Kokkosen klassikkoon Lux aeterna ison teoksen tunnun. Kiviniemen sähäkkä tyyli puri hänen Toccatassaan ja Pierre Cochereaun Finalessa.

Kiviniemen uutuudessa Poem 'Broken Soul' saimme hätkähdyttäviä tehoja Inferno-osassa, myös Teuvo Lampisen laatimien ääniefektien voimin. Särkynyt sielu -osa kertoi Kiviniemen kehittyvästä sointiaistista sekä kekseliäisyydestä sointuyhdistelmissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat