Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaislämmittelijä varasti show'n chileläiseltä reggaelta

Rockia ja reggaeta yhdistelevä chileläinen Gondwana jäi Kuningasidean jalkoihin

Kulttuuri
 
Arvio: konsertti
Kuningasidea ja Gondwana Korjaamossa.

Satoja miljoonia vuosia sitten eteläisellä pallonpuoliskolla sijainneelta jättimantereelta nimensä lainannut Gondwana lienee Chilen kansainvälisesti tunnetuin yhtye. Se tunnetaan reggaen ja rockin yhdistelmästä.

Vuonna 1987 perustettu Gondwana on käynyt soittamassa ja levyttämässä Jamaikalla, reggaen syntysijoilla. Saavutus sekin, vähän kuin myisi hiekkaa Saharaan.

Uusimman levyn nimi on Reggae'n'Roll ja sen mukaan oli nimetty kiertuekin. Aluksi varsinkin kitarointi toi reggae-pohjan päälle rockia. Mutta ensimmäisten biisien jälkeen se karisi melkein kokonaan pois.

Enimmän aikaa kuultiin aika puhdasta reggaeta. Sen Gondwana osaa hyvin. Basso potki lahkeita harvinaisen jykevästi ja parista puhaltimesta varsinkin trumpetti värisytti korvanlehtiä. Lopussa vielä häivähdys dubia sävytti menoa.

Yleisö eli riehakkaasti kahdeksanmiehisen Gondwanan mukana. Kuningasidea oli tosin lämmitellyt sen poikkeuksellisen perusteellisesti.

Kuningasideassa soitti peräti 13 muusikkoa. Mukana oli kolme lyömäsoittajaa ja kolme puhallinsoittajaa. Kahden laulajan yhteistyö sujui pirteästi.

Kaveriporukan jameista noin viidessä vuodessa kasvanut iso bändi soi muhkeasti. Naivistiset sanoitukset ja reipas meininki ovat tuoneet suosiota.

Reggaen ohella Kuningasidean palettiin kuuluu muita karibialaisia sävyjä, hiphopia sekä paljon poppia ja iskelmää. Tyylillisesti se olikin illan monipuolisempi esiintyjä.

Yleisö taisi olla Kuningasidean aikana vielä innostuneempi kuin Gondwanan soittaessa. Lämmittelijä varasti siis show'n villinpuoleisena bailuiltana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat