Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Slash ei säästele kitarasooloissa

Guns N' Roses -kitaristin keikalla nähtiin odotettu yllätysvieras

Kulttuuri
 
Heikki Saukkomaa Lehtikuva
Illan sankarista ei jäänyt epäselvyyttä: Slash omi puolet lavasta itselleen.
Illan sankarista ei jäänyt epäselvyyttä: Slash omi puolet lavasta itselleen. Kuva: Heikki Saukkomaa Lehtikuva
Arvio: konsertti
Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators Helsingin jäähallissa torstaina.

Sieltä se keppi lähtee ja lentää, lentää – vähän liiankin pitkälle.

Vasta viime hetkellä Michael Monroe saa muutettua yläilmoihin heittämänsä mikrofonitelineen suuntaa ja estettyä sen iskeytymisen illan sankarin, kitaristi Slashin, selkään.

Slash katsoo olkansa yli eikä ole moksiskaan. Päinvastoin. Ensimmäistä kertaa illan aikana hän suostuu sanomaan jotain mikrofoniin ja esittelee vierailijan. Lavalla on sähköä ja melkein vaaran tuntua, kun kaksi vanhaa veteraania, Hanoi Rocksin laulaja ja Guns N' Rosesin kitaristi, jakavat hetkellisesti huomion.

Esittäjä: Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators

Paikka: Jäähalli

Laji: rock

Suomalaiskatsojille tässä ei ole mitään uutta, sillä näin on käynyt myös muutamalla edellisellä Slashin Suomen-keikalla. Monroen energialataus on silti tervetullutta, sillä Slashin omasta taustabändistä vastaavaa karismaa saa hakea.

Muuten konsertti olikin Slashin näytös.

Hänen soolotuotantonsa on muodollisesti pätevää, keskitempoista ja melodista hardrockia, jossa jännittävintä on se, että kitaristi saa anteliaasti tilaa sooloilleen. Niitä kelpaa kuunnella, sillä Slashin soitto on edelleen monimuotoista, kekseliästä ja ajateltua. Esimerkiksi Anastasiassa hän pääsi esittelemään koko arsenaaliaan kaksikaulaisen kitaransa voimalla: seesteisestä introsta Brian Mayn suuntaan kumartavaan tilutteluun ja väkevään rokkiriffittelyyn.

Välillä mentiin myös yli. Guns N' Rosesin Rocket Queenissa Slashin soolo kellotti hyvinkin yli kymmenen minuuttia, joiden aikana ehti jo unohtua, että tämä kaikki ylitsepursuavuus oli saanut alkunsa ihan kelvollisesta kappaleesta.

Illan sankaria vain korosti lava-asetelma. Taustalla soittanut The Conspirators tuntui kuin alitajuisesti kertyvän yhteen nippuun, ja Slash sai patsasteltavakseen koko lavan toisen puoliskon.

Jos jättimäinen käsi olisi napannut hänet silinterihattuineen lavalta, jäljelle olisi jäänyt vain keskimääräistä taitavampi cover-yhtye. Solisti Myles Kennedy on osaava hevilaulaja, mutta Slashin edellisten bändikaverien – Axl Rose ja Scott Weiland – yllätyksellisyyttä ja erikoislaatuisuutta hän ei tavoita.

Kaksituntiseksi venyneen konsertin pääpaino oli odotetusti Slashin kolmessa sooloalbumissa. Guns N' Rosesin klassikkoita ripoteltiin matkan varrelle säästeliäästi, ja esimerkiksi Welcome to the Jungle hypättiin nyt yli. Velvet Revolveria edusti varsinaisen setin päätöskappale Slither.

Ilta oli pitkä, ja 4 000 hengen yleisö joutui odottamaan huippukohtaa tuskallisen kauan. Vasta encorekappale Paradise Cityn konfettisateessa myös yleisön puolella alkoi näkyä riehaantumisen merkkejä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat