Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metallijumala Judas Priestia ei ikä kangista

Kulttuuri
 
Judas Priestin laulaja Rob Halford
Judas Priestin laulaja Rob Halford
Arvio: konsertti
Judas Priest Helsingin jäähallissa.

Metallimusiikin suosio on kokenut nousuja ja laskuja, mutta on yhtyeitä, jotka seisovat vuosikymmenten jälkeen ikään kuin voittamattomina, ja yksi niistä on Judas Priest.

Metallimusiikin ehdottomiin legendoihin lukeutuva englantilaisbändi Judas Priest teki loppua pitkän aikaa. Se ehti käymään Suomessa jäähyväiskiertueen nimissä parikin kertaa, mutta sittemmin se on julkaissut uuden levyn (viimevuotinen Redeemer of Souls), eikä yhtye näytä vielä halukkaalta eläköitymään.

Eikä sen ole Jäähallin konsertin perusteella syytäkään.

Mennyt ja nykyisyys seisoivat rinnakkain heti esiripun väistyttyä, kun vanhan legendaarisen kitaristiparin toinen puolisko Glenn Tipton sekä K.K. Downingin 2011 korvannut Richie Faulkner aloittivat konsertin. Iäkkäämmän kepittäjän tyytyessä vähäeleisempään esitykseen 35-vuotias Faulkner otti roolistaan metallijumalten riveissä kaiken irti, mikä toi puhtia myös shown kokonaisuuteen.

Keskipiste oli luonnollisesti laulaja Rob Halford, 63, jonka karismaa jäsenten kangistuminen ei vaivaa. Kepin kanssa lavalle köpötellyt Halford tiedostaa olevansa metallin suuria aristokraatteja, mutta pakollinen moottoripyörän kanssa lavalle ajaminen edusti edelleen enemmänkin kurittomuutta kuin maneereja.

Yhtyeen statuksesta kertoo omaa kieltään se, että Halfordin ei tarvinnut useinkaan esitellä yleisölle soitettuja lauluja. Innostumiseen riitti, että takaseinälle heijastettiin kansikuva siitä albumista, jolta seuraavaksi kuultu kappale oli.

Näin voi toimia, kun on riittävän huomattava asema. Ja mitäpä metallifanit rakastaisivat enemmän kuin asemansa tiedostavaa metallijumalaa – vaikkapa Metal Gods -kappaleen tahtiin marssivaa Halfordia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat