Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Daniel Romanon ei käyttänyt hienon äänensä kaikkia vivahteita

Kulttuuri
 
Arvio: konsertti
Daniel Romano & The Trilliums ja Iron Country Sisters Korjaamolla.

On musiikin lajeja ja tyylejä, joissa laulajan ääni nousee keskeiseen asemaan. Kantrissa rakastetaan soinnikkaasti tuskaa ilmentäviä lauluääniä, mieluusti vielä tyylin karrikoitujakin perinteitä kunnioittavissa muodoissa.

Kolmekymppisellä kanadalaisella laulajalla ja lauluntekijällä Daniel Romanolla on ääni, joka jo tuo hänelle indieilmiöistä kiinnostuneita marginaalikuuntelijoita varsinaisen kantriyleisön ulkopuolelta. Hän myös kirjoittaa kelpoja, tosin helposti massaan hukkuvia hard country –lauluja tuskasta ja menetyksestä.

Keikalla Romano ei kuitenkaan käyttänyt ääntään yhtä maukkaasti kuin levyillä, nimenomaan syvä alarekisteri ja niin sanotun hurt voicen haavoittuvaisimmat värit jäivät väliin. Sitä mainostettua outlaw countrya ei esityksestä löydy, ja yhtyekin soi kesyn singersongwriter-rockin soinnein, ilman varsinaista kantrillista soitannollista käsialaa.

Romano kyllä löytää kantrikuulijansa jostain Dwight Yoakamin ja Dale Watsonin ystävien suunnalta, mutta mukavan metkasti hänen olemuksensa ja fraseerauksensa läheni 1970-luvun Bob Dylanin parodiaa. Ikävä kyllä Romano piilotteli osaamistaan kitaristina eikä yleisön kanssa kommunikointi taida kuulua hänen vahvuuksiinsa.

Illan avasi Rautamaan sisarusten Julian, Paulan ja Siljan trio Iron Country Sisters, jonka kamarikantri soi tyylipuhtaasti kiitos ennen kaikkea osaavan laulun. Moisilla kantriäänillä ja osaamisella on tulevaisuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat