Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tori Amos istutti yleisön kämmenelleen

Kulttuuri
 
Anni Reenpää Lehtikuva
Tori Amos esiintyi Finlandia-talolla Helsingissä 8. kesäkuuta 2015
Tori Amos esiintyi Finlandia-talolla Helsingissä 8. kesäkuuta 2015 Kuva: Anni Reenpää Lehtikuva
Arvio: konsertti
Tori Amos Finlandia-talossa.

"We're in Hell-six-six-six."

Tori Amos kertoi välispiikissään vitsailleensa tämänkertaisen keikkakaupunkinsa nimestä kiertuettaan seuraavien faniensa kanssa. Pieni tarina kertoo paitsi papin tyttären huumorintajusta, myös etenkin hänen tuttavallisesta suhteestaan kuulijoihinsa.

Amosin viehätys ei perustu suurelliseen show'hun tai imagoon saavuttamattomana seksisymbolina, vaan pikemminkin hänen fanikuntansa tuntuu suhtautuvan häneen kuin ystävään, kaukaiseen kirjetoveriin.

Amos on myös mestari tuomaan intiimin kuulijasuhteen lavalle. Kun hän edellisellä Helsingin-visiitillään sai koko Jäähallin lumoihinsa, Finlandia-talon yleisöä hän käsitteli kuin se olisi istunut hänen kämmenellään.

Ilman taustabändiä, flyygelin ja sähköurkujen kanssa esiintynyt Amos aloitti Bliss-kappaleella intensiivisesti. Hän lauloi voimallisesti ja soitti Bösendorferistaan tanakkaa komppia, joka muistutti jopa lauluntekijän ihailevasta suhteesta Led Zeppeliniin.

Valtaosa keikasta keskittyi kuitenkin tunnelmallisempaan materiaaliin. Amos on kirjoittanut paljon nättejä laulelmia sekä vereslihaisuudessaan surumielisiä mutta silti kauniita.

Intensiteetti alkoi hiukan laskea ennen encoreita, jolloin musiikki sai jälleen lisää rytmikkyyttä taustanauhojen avulla. Cornflake Girl veti ihmiset ansaitusti tanssimaan lavan eteen, mutta ehkä pienikin taustabändi olisi tehnyt illan draaman kaarista vieläkin vetoavampia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat