Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Provinssi starttasi sadetanssilla

Kulttuuri
 
Heikki Romppainen   Lue lisää arvioita Provinssista osoitteessa .fi/kulttuuri.
Arvio: konsertti
Die Antwoord Provinssissa.

Jos jollakulla oli ennakkoluuloja elektronisen tanssimusiikin sopivuudesta perinteikkäälle rockfestivaalille, eteläafrikkalainen Die Antwoord näytti keskiviikkona alkuillasta, että kuten usein rockmusiikinkin kohdalla, esiintyjä kannattaa katsoa ensin livenä ja tuomita sitten.

Die Antwoordin rave-henkinen, rytmiltään kyltymätön musiikki on kotikuunteluun jotenkin liian ilmeistä ja tyhmää. Keikalla kaksi räppäriä, dj ja kaksi tanssijaa tarjosivat antaumuksellisen show'n, joka samanaikaisesti tihkui kummallista seksikkyyttä sekä omanarvontuntoista toiseuden kokemusta – ja musiikillisesti etenkin pölkyllä päähän -henkistä tarttuvuutta.

Yltä päältä tatuoitu Ninja sekä pikkutytöltä kuulostava Yolandi Visser muodostivat lavalla tarkoituksellisen vastakohtaisen "kaunotar ja hirviö"-aisaparin. Kaiken kaikkiaan kesti tovin saada varmuus siitä, että kyseessä on etukäteen tarkoin harkittu show, eikä ehta afrikkalaisghetosta saapunut friikkisirkus.

Vaikka Die Antwoordin luova kekseliäisyys tarjoaa vain rajoitetun määrän tehokeinoja, sen keikkaa voi pitää onnistuneena aluevaltauksena Provinssilta.

Omanlaistaan tanssittavuutta tarjosi aiemmin iltapäivällä myös englantilaisbändi Wombats, jonka basisti Tord Øverland Knudsen vei tanssahtelunsa niin pitkälle, että kaatui selälleen, soiton katkeamatta.

"Tord Knudsen: basso ja akrobatia", spiikkasi yhtyeen rumpali Daniel Haggis.

Liverpoolilaisten kertosäkeistöt tarjosivat parhaimmillaan miellyttävää nostetta keskelle sadetta, joka oli ollut jatkuvaa koko festivaalin avauspäivän.

Varsinkin loppupään Tokyo (Vampires & Wolves) ja jo nimellään innostava Let's Dance to Joy Division muistuttivat kollektiivisesti, että festareillahan tässä ollaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat