Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muse hallitsi suurieleisesti Provinssin yleisöä

Viikonloppu on useiden rockfestivaalien juhlaa. Muse tarjosi Provinsissa Seinäjoen Törnävällä suuren mittaluokan konsertin.

Kulttuuri
 
Juha Metso
Musen keulakuva Matthew Bellamy (vas.) esiintyi itsevarmasti ja rennosti.
Musen keulakuva Matthew Bellamy (vas.) esiintyi itsevarmasti ja rennosti. Kuva: Juha Metso
Arvio: konsertti
Muse Provinssissa.

Kun Muse lopettaa kappaleensa Led Zeppelinin Whole Lotta Lovesta lainattuun riffiin, se ei tunnu tekevän sitä vain huvin vuoksi, vaan pikemminkin rinnastaakseen itsensä rockhistorian suuriin tarunhohtoisiin.

Tämän bändi tekee aivan pokkana, kuten nähtävästi kaiken muunkin. Suurieleisessä yhtyeessä on pakko olla mukana myös huumoria, mutta jää kuulijan tehtäväksi pohtia sen määrää ja laatua.

Tämänvuotisen Provinssin esiintyjistä Muse on mittaluokaltaan suurin, Suomessa stadionsarjaa. 1994 perustettu englantilaistrio on täällä jo tuttu vieras, sillä Törnävän-vierailu oli sen yhdestoista Suomen-konsertti.

Sateen vuoksi vähän myöhässä alkanut keikka käynnistyi hiukan jähmeästi ja sadekin alkoi uudelleen välittömästi yhtyeen aloitettua, mutta meininki yleisössä oli hurmoksellista – kenttä oli tungoksessa pitkän matkaa lavalta poispäin hyvän aikaa ennen konsertin alkua ja vastaanotto oli heti ensikappaleesta lähtien ensiluokkaista.

Yhtyekin lämpeni nopeasti, ja keulakuva Matthew Bellamy sai pian itsevarmaan esiintymiseensä aitoa rentoutta.

Musen tuorein levy Drones on totutun suurellinen, yliampuva ja pöhkökin, mutta sodankäynnin teemaa pohtiva albumi on samalla myös musiikillisesti varsin raskaskätinen ja tunnelmaltaan negatiivinen.

Vaikka Musea tekee mieli asetella samalle viivalle maanmiestensä Queenin kanssa musiikillisen hullunrohkeuden ja ennakkoluulottomuuden suhteen, bändiä on mahdoton kuvitella laulamaan polkupyöräilyn autuudesta tai sunnuntaisista laiskottelusessioista Freddie Mercuryn tapaan.

Silti Musen keikalla on kivaa. Vaikka se vaikuttaa usein ilottomalta ja tosikkomaiselta, ei voi kieltää, etteivätkö kitaristilaulaja Bellamy, basisti Christopher Wolstenholme ja rumpali Dominic Howard näyttäisi nauttivan olostaan lavalla.

Tai etteikö yhtye olisi kirjoittanut voimallisia, hienoja kappaleita, joita sietääkin soittaa suuryleisöille.

Provinssi halua tehdä rockfestivaalista monipuolisempaa elämysmatkailua
Provinssi halua tehdä rockfestivaalista monipuolisempaa elämysmatkailua
Kun perinteikkään kotimaisen rockfestivaalin Provinssirockin nimestä pudotetaan pois sana ”rock”, mikä kaikki muuttuu? Nykyään Provinssi-nimellä tunnetun festivaalin johtaja Sami Rumpunen kertoo HSTV:lle, kuinka tapahtuma on uusiutunut. Toimittaja: Heikki Romppainen, kuvaus: Juha Metso. Editointi: Esa Syväkuru.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat