Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Faith No More innostui Suomi-punkin legendasta

Kalifornialaisbändi meni ensi töikseen kuuntelemaan Terveitä Käsiä

Kulttuuri
 
Juha Metso
Faith No Moren Mike Patton hallitsi Seinäjoella laulutyylien kirjon ja osoitti yhtyeen elinvoiman.
Faith No Moren Mike Patton hallitsi Seinäjoella laulutyylien kirjon ja osoitti yhtyeen elinvoiman. Kuva: Juha Metso
Arvio: konsertti
Faith No More Provinssin päälavalla.

Sanfranciscolaisyhtye Faith No More koostuu tunnetusti antaumuksellisista musiikkifaneista, joten minään yllätyksenä ei tullut, että heti Provinssiin saavuttuaan Mike Patton ja kumppanit halusivat ehtiä katsastamaan Suomen hardcorepunkin legendan Terveiden Käsien konserttia.

Nykyisin Oulusta käsin toimiva Terveet Kädet tykitti kiukkuista pikahardcoreaan yhdellä festivaalin pienimmistä lavoista havupuiden ympäröimänä.

Patton kehui konserttia ja sen miljöötä suuresti.

"Terveet Kädet oli iso bändi maailmalla jo 1980-luvulla. Minä löysin yhtyeen Brasilian kautta, kun Sepulturan rumpali Igor Cavalera nauhoitti Black God -lp:n minulle kasetille", Patton kertoi.

Suomi on Faith No Morelle muutenkin tuttu paikka. Keikkojen lisäksi basisti Billy Gould on käynyt täällä tuottamassa CMX:n Vainajala-levyn.

Vaikka Faith No Moren paluulevy Sol Invictus tuntuu sävellyksellisesti puolitekoiselta, keikalla bändiä oli mukava seurata.

Valkoisiin sonnustautunut ja kukkien keskellä soittanut yhtye päätti tämänvuotisen Provinssin päälavan keikat innokkaalle yleisölle.

Pattonin laajasta laulutyylien kirjosta rumpali Mike Bordinin päättäväisen voimakkaaseen ja tyylikkääseen rummutukseen yhtyeen soundi tuntui tutulta. "Uusi" kitaristi Jon Hudson näytti lavalla olevansa näppärä soittaja.

Vaikka Faith No Moren kovimmissa keikkahiteissä – Epic, Digging the Grave, Evidence ja niin edelleen – on yllä vahva 1990-lukulaisuuden tuntu, yhtye on yhä selkeästi elinvoimainen yksikkö.

Ehkä se painaa tulevat vuodet Terveiden Käsien esimerkin voimalla.

Terveiden Käsien Läjä Äijälä.
Terveiden Käsien Läjä Äijälä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat