Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kulttibändi jäähyväiskiertueella

Dead Moon lopetti 2006 ja soittaa vain muutaman keikan

Kulttuuri
 
Sean Manson Wikimedia Commons
Basisti Toody Cole.
Basisti Toody Cole. Kuva: Sean Manson Wikimedia Commons
Arvio: konsertti
Dead Moon Hori Smoku -festivaalilla.

 

Amerikkalaisen kulttibändi Dead Moonin soittaessa riehakkuuteen sekoittui haikeutta. Moni arveli, että kulttibändien klassikko esiintyi viimeistä kertaa Suomessa.

Vuonna 1987 aloittanut Dead Moon ei ole yhtyeeksi mikään muinaismuisto, mutta sen päämuusikot alkavat olla iäkkäitä. Laulajakitaristi Fred Cole ja basisti Toody Cole ovat syntyneet vuonna 1948. He ovat olleet naimisissakin 48 vuotta.

Fred Cole aloitti 50 vuotta sitten garage-rockilla ja sitä soittaa myös Dead Moon. Perinnetietoisen bändin musiikissa kuuluu juurevia vivahduksia bluesista ja countrysta.

Dead Moon lopetti jo vuonna 2006. Kesäisellä paluukiertueellaan se soittaa vain kourallisen keikkoja, joista yhden Hori Smoku -festivaalin pääesiintyjänä.

Pidempiäkin uria rockissa toki tehty, mutta Dead Moonia vaivaavat terveysongelmat. Alkuperäinen rumpali Andrew Loomis on joutunut jo lopettamaan. Hänen tilallaan oli Kelly Halliburton, joka on soittanut Colejen kanssa Pierced Arrowsissa.

Lauantaiyönä Hori Smokussa nähtiin kelpo keikka. Vaikkei Dead Moon ollut enää ihan vetreimmässä vedossaan, musiikissa kuului uhkaa ja uhmaa niin kuin pitikin.

Musiikin ohella koko kaksipäiväseksi kasvanut Hori Smoku vei ajatukset menneeseen. Vaihtoehtoiseen räimeeseen antaumuksellisesti paneutunut festivaali järjestettiin Ääniwallissa, Vallilan teollisuusalueen uumenissa piilevässä vanhassa varastossa.

Vaikkei Ääniwallia ole tarvinnut vallata konserttipaikaksi, missään muualla ei päästä yhtä lähelle edesmenneen Lepakkoluolan tunnelmaa. Ikävä kyllä myös kafkamaisesti vaihtelevat järjestyssäännöt ja yrmeät ovimiehet oli kaivettu ummehtuneimmasta kellarista.

Tavallaan virkistävää kuitenkin oli, että Hori Smoku ei koreile gourmet-eväillä vaan raa'alla musiikilla. Ronskiin räminään toi raikkaan vivahduksen perjantaina hollantilaisen Jacco Gardnerin tyylikäs psykedelia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat