Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Soittopelit kateissa, keikkapaikka vaihtui

Dream Theater juhli kolmekymppisiään

Kulttuuri
 
Arvio: konsertti
Dream Theater ja Anathema Kulttuuritalolla.

 

Progressiivisen metallin jättiläisbändi Dream Theater on jo kolmikymmenvuotias, mutta Suomen osalta sen kekkerit eivät olleetkaan odotetun massiiviset.

Keikkapaikka vaihtui ennen iltamaa Jäähallista Kulttuuritaloon, ja samalla pari mukaan kaavailtua esiintyjää peruuntui.

Kulttuuritaloakaan yhdysvaltalaisbändi ja illan avannut englantilainen Anathema eivät vetäneet täyteen, mutta syynä voinee pitää pikemminkin bändien ahkeraa keikkatiheyttä Suomessa kuin suoranaista lamaa niiden suosiossa.

Raskaasta metallista kuulaaseen nykyprogeen soundinsa vuosia sitten päivittänyt Anathema kärsi ennen keikkaansa huonosta onnesta.

Matkalla Romaniasta Suomeen suurin osa yhtyeen instrumenteista sekä henkilökohtaiset tavarat hävisivät niin, ettei niitä saatu ajoissa keikalle.

Cavanaghin veljekset Danny ja Vincent sekä taustalaulaja Lee Douglas esiintyivät kuitenkin pelimannihenkeä sekä todellista ammattilaisuutta osoittaen triona, ja lopulta – myös pelkistettyyn show'hun hienosti eläytyneen yleisön ansiosta – bändi sai aikaiseksi omalla tavallaan hyvinkin mieleenpainuvan keikan.

Dream Theater koostuu huippuammattilaisista, joita oli mukava seurata pienemmässä keikkatilassa.

Bändin kappalemateriaali on usein vaihtelevantasoista, mikä havainnollistui, kun kornia balladia Spirit Carries On seurasi miellyttävän melodinen About to Crash.

Kaikkiaan bändi oli koonnut uraltaan edustavan setin, jonka aikana laulaja James LaBrie tosin vaikutti usein varsin karismattomalta ikonisen bändin keulahahmoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat