Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

War on Drugs vaivutti rokkikatarsikseen

Kulttuuri
 
Arvio: konsertti
War on Drugs Flow-festivaalilla

Tämä hetki voisi jatkua koko loppuyön.

Lavalla on viisi nukkavierun näköistä miestä, jotka ovat unohtuneet toistamaan yhtä riffiä. Rytmiryhmä paahtaa suoraan eteenpäin ja sivuille vilkuilematta. Laulaja-kitaristi Adam Granduciel ulvahtaa mikrofoniin yhden lukemattomista wow-huudoistaan, ja kuin varkain jumitus vaihtuu räjähtäväksi tunnemyrskyksi.

Muuta ei tarvita. War on Drugsin Red Eyes -kappale kestää vain viitisen minuuttia, mutta sen enempää yhtye ei tarvitse saavuttaakseen rokkikatarsiksen.

Amerikkalaisyhtyeen ensimmäisestä Flow-vierailusta on vain kolme vuotta, mutta uusintaottelu ei tullut yhtään liian aikaisin. War on Drugs on tällä hetkellä niin kuuma kuin amerikkalainen indierock-yhtye vain voi olla.

Syynä on viime vuonna ilmestynyt kolmas albumi Lost in the Dream, joka muljautti aivolohkoja oikeisiin asentoihin ympäri maailman. Yhtye oli löytänyt taikakivensä.

Elävänä tästä saatiin toisinto. War on Drugsin musiikki haiskahtaa kilometrien päähän amerikkalaiselta 80-luvun valtavirtarockilta, mutta siihen yhtäläisyydet jäävät. Yhtye on karsinut lauluistaan helpot kertosäkeet ja korvannut ne vaanivasti sykkivällä äänivallilla.

Miettikää E Street Bandia, joka soittaa loputtomiin I'm on Firen säkeistöä. Lisätkää soundiin Neil Youngin ja Crazy Horsen romuluista rujoutta. Ja kaiken tämän päälle laulaja, joka sylkee sanat suustaan samalla lakonisella uhmakkuudella kuin Bob Dylan nuorempana.

War on Drugs ammentaa syvältä amerikkalaisen perusrockin perinnöstä, mutta yhtye tekee sen niin raakalaismaisesti, että se ei kuulosta hetkeäkään ummehtuneelta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat