Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Major Lazerin hillitön paukutus osui ja upposi

Kulttuuri
 
Katarina Sällylä
Dj Diplo eli Thomas Wesley Pentz komensi yleisöä bilettämään Flow'ssa perjantaina.
Dj Diplo eli Thomas Wesley Pentz komensi yleisöä bilettämään Flow'ssa perjantaina. Kuva: Katarina Sällylä
Arvio: konsertti
Major Lazer Flow-festivaalilla

 

Nyt päästiin kertaheitolla eroon siitä rumasti sanottuna aikuisen seesteisestä ja vähän väljähtäneestä Pori Jazz -fiiliksestä, joka vaivasi Flow'n päälavan aiempia konsertteja avauspäivänä.

Hirtehinen hauskanpito sekä ärsyketulvamainen video- ja valoshow täyttivät päälavan ja sen edustan, kun perjantain pääesiintyjä Major Lazer valtasi estradin. Se oli kyllä odotettua. Muistissa oli ryhmän vuoden 2010 telttakeikka, joka on todennäköisesti edelleen hurjin ja härskein show Flow'n historiassa.

Major Lazer

Säveltäjä: Major Lazer

Esittäjä: Major Lazer

Paikka: Flow

Laji: pop, Major Lazer

Nyt sitten saatiin paitsi nuorison bailunälkää tyydyttänyt täyslaidallinen kiihkeäbiittistä sekoilumusiikkia, myös todennäköisesti Flow-vuosien visuaalisesti komein veto.

"I want you to go fucking crazy!" lavalta komennettiin.

Sitten mentiin. Sireenit ulvoivat, rytmit hakkasivat ja hytkyttivät, bassot tärisyttivät, valtavat led-seinät puskivat häiriintyneen nopeaa ja kirkuvan väristä kuvaa mustaan yöhön.

Major Lazerin nykykolmikko eli Dj Diplo ( Thomas Wesley Pentz ), Jillionaire (trinidadilainen Christopher Leacock ) ja Walshy Fire hyppivät lauteilla naistanssijoiden kanssa, heittivät erilaista roinaa yleisöön ja komensivat tätä vuoroin riisumaan, pyörittämään paitoja ilmassa, juoksemaan pitkin tannerta ja kyykkimään.

Nuoriso totteli. Mimmit vatkasivat itseään pelkissä alusvaatteissa. Marihuana tuoksui.

Päästiinhän sitä bailuihin.

Vuodesta 2009 toiminut, kuvitteellisen animaatiosoturin symboloima ryhmä viritti klubimusiikillisen ilmaisunsa upeasti koko suuren lavan mittaan: mixtape-estetiikkaa, nopeita vaihdoksia, häkellyttävän tiukkaa bailubiittiä. Väliin kolmikko huudatti katkelmilla Reel 2 Realia tai Yeah Yeah Yeahsia. Suvannon puolestaan tarjosi yhtyeen oma ja vuosikymmenen hienoimpiin kappaleisiin lukeutuva Get Free.

Perään lisää dancehallia, loppuun kuluvan vuoden upein kappale ja megahitti Lean On.

Tulos oli räjäyttävän konemusiikillisessa ja visuaalisessa spektaakkelimaisuudessaan silkkaa Weekend-festivaalia, mutta hyvällä musiikilla höystettynä. Konserttipuristit tietysti valittavat kone- ja ulkomusiikillisen sekoilushow'n teennäisyydestä, mutta eipä väliä. Hillitön ja mahtava paukutus osui ja upposi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat