Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Future Islands tyrmäsi Flow-yleisön täydellisesti

Kulttuuri
 
Katarina Sällylä / HS
Samuel Herring
Samuel Herring Kuva: Katarina Sällylä / HS
Arvio: konsertti
Future Islands Flow-festivaalilla

Täysin ainutlaatuinen. Sen vähäisemmällä määreellä amerikkalaisyhtye Future Islandsin solistia Samuel Herringiä ei voi luonnehtia.

Hän ei tarvinnut kuin muutaman minuutin, kun yleisö oli ensimmäisen kerran kanveesissa. Future Islands on upea bändi, jonka soinnissa kevyt synapop törmää mustanpuhuvan jälkipunkin ja jäntevän rockin kanssa. Kosketinsoittaja Gerrit Welmers, basisti William Cashion ja rumpali Michael Lowry tekivät Suvilahdessa ansiokasta työtä, mutta he tietävät itsekin, että laulusolisti Herring nostaa yhtyeen omaan luokkaansa.

Herringin show alkoi heti ensimmäisistä tahdeista. Laulaja asteli lavalle hurjistunut ilme kasvoillaan, huitaisi käsillään ilmaan pari salamannopeaa liikettä ja iski rintaansa niin lujaa, että läimäys kuului mikrofonin välityksellä koko telttaan.

Ennen kuin yleisö ehti tajuta, Herring oli syöksynyt mahalleen lavan pintaan. Sen päälle ylitsevedettyjä tanssiliikkeitä. Korkealle ilmaan kurottuvia taistelupotkuja. Ripaskaa. Tätä kaikkea herkeämättä tunnin ajan.

Eikä siinä vielä mitään. Samanaikaisesti Herring tulkitsi intensiivisesti syvällä äänellään, joka venyi riipaisevista kirkaisuista kuolonmetallista tuttuun murinaan.

Kontrasti yhtyeen musiikkiin on älytön. Yleensä synapoppia tulkitsevat solistit, jotka välttelevät turhia liikkeitä. Herring on toista maata.

Hän on yhtä fyysinen kuin Iggy Pop, yhtä teatraalinen kuin Nick Cave ja yhtä maaninen kuin Ian Curtis.

Ennen kaikkea hän ei ole yksikään yllä mainituista, vaan hänen esiintymisensä ja tulkintansa on täysin intuitiivista ja omavaraista. Täysin ainutlaatuista.

Kun illan odotetuin kappale, yhtyeen läpimurtohitti Seasons (Waiting on You) lopulta tuli kolmen vartin jälkeen, telttaan pakkautunut yleisö räjähti. Kädet nousivat ilmaan ja taputtivat tasatahtia. Ihmiset tanssivat ja kiljuivat suoraa huutoa.

Herringin kasvoilla vilahti hymy. Yleisö oli polvillaan. Päivän työ oli tehty.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat