Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pet Shop Boys soi tutusti

Kulttuuri
 
katarina sällylä hs
Neil Tennant lauloi väkevästi, mutta kovin suurta hurmosta konepopduo ei saanut aikaan.
Neil Tennant lauloi väkevästi, mutta kovin suurta hurmosta konepopduo ei saanut aikaan. Kuva: katarina sällylä hs
Arvio: konsertti
Pet Shop Boys Flow-festivaalilla

 

"Electric. Pet Shop Boys. New album out now."

Kun Flow'n lauantai-illan pääesiintyjä, 1980-luvun loppupuolella maineensa luonut brittiläinen konepopduo Pet Shop Boys mainosti yli kaksi vuotta sitten ilmestynyttä Electric-albumiaan lavalla uutuutena, lievä koominen vaikutelma saattoi hiipiä mieleen.

Pet Shop Boys

Säveltäjä: Pet Shop Boys

Esittäjä: Pet Shop Boys

Paikka: Flow

Laji: pop, Pet Shop Boys

Ennen konsertin alkua lavalla nähdyn projisoinnin tahaton huumori juonsi luonnollisesti siitä, että Suvilahteen laulaja Neil Tennantin mukaan päättynyt Electric-kiertue on jatkunut vuodesta 2013. Sen aikana uutuus on ehtinyt vaihtua joksikin muuksi.

Mikäli Pet Shop Boysin tämänkertaisen kiertueen visuaalisesti kunnianhimoisen ja musiikillisesti mahtipontisen show'n koki nyt ensi kertaa, elämys oli taattu. Monille kyseessä oli kuitenkin kertaus, sillä Britannian menestynein popduo esiintyi Suomessa kuluvalla kiertueellaan jo kolmatta kertaa Ruisrockin (2013) ja Pori Jazzin (2014) jatkoksi.

Klubityyliin paikoin yhteen liitetyt kappaleet vaihtelivat uudemmasta tuotannosta vanhempiin hitteihin.

Vastaanotto yleisössä oli odotetun kaksijakoinen: Opportunitiesin (Let's Make Lots of Money) ja West End Girlsin kaltaiset hetket nostivat käsiä ilmaan ja saivat yleisöön eloa, mutta muutoin tunnelma oli pitkän päivän jälkeen enemmänkin passiivisen utelias.

Yllätyksettömyydestä huolimatta on sanottava, että Tennant lauloi väkevästi, mikä kantoi show'ta eteenpäin ja toi kaivattua inhimillisyyttä jopa konepopyhtyeen skaalalla paikoin tympeän elektronisiin tamppaussovituksiin.

Lopussa Pet Shop Boys palkitsi yleisön Rentin ja It's a Sinin avaamalla euforisella hittiputkella. Sen aikana uusista sovitusratkaisuista kärsi eniten Domino Dancing, jonka levyversion vastustamattoman imun yhtye onnistui hukkaamaan.

Haikean älykkömusiikin perikuva ei saanut Flow'n lauantai-illassa aikaan lopulta yhtä tiheää hurmosta kuin The National tai Nick Cave and the Bad Seeds kahtena aiempana vuonna.

Vaikka ohittaisi Pet Shop Boysin viime vuosien Suomen-vierailut, mikään nappibuukkaus veteraaniyhtye ei silti ollut.

Musiikin uusimpia tuulia vähemmän seuraavalle juuri Pet Shop Boysin ja Chicin kaltaiset legendat toimivat Flow'n ohjelmistossa tarpeeksi tuttuina houkuttimina ilman, että Flow'n peruskävijät, indien, hiphopin ja dj-kulttuurin ystävät, niitä varsinaisesti kavahtavat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat