Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Synttärit, joissa oli kaikkea

Jari Sillanpää järjesti stadionilla neljän tunnin maratonshow'n

Kulttuuri
 
Mikä Jari Sillanpäässä on hienointa? Fanit vastaavat
Mikä Jari Sillanpäässä on hienointa? Fanit vastaavat
Kymmenet tuhannet fanit virittäytyivät Jari Sillanpään 50-vuotisjuhlakonserttiin Olympiastadionin edustalla. Miten faneilta sujuvat Sillanpään hittibiisit? Toimittaja: Mari Koppinen, Kuvaus: Juha Metso, Editointi: Jani Viskari.
Arvio: konsertti
Jari Sillanpään 50-vuotisjuhlakonsertti Helsingin Olympiastadionilla sunnuntaina. Lavalla myös mm. Laura Voutilainen, Marita Taavitsainen, Waltteri Torikka, Jarin juhlaorkesteri ja Vantaan viihdeorkesteri Heikki Elon johdolla sekä StepUp Dancers.

 

Suomi on pieni maa, eikä täällä ole montaa stadionluokan laulajaa. Stadion vaatii aivan valtavasti: laulutaitoa, karismaa, kykyä liikkua, ohjelmistoa. Pokkaa.

Harvalla on tätä kaikkea, mutta jos jollain on, niin Jari Sillanpäällä. Hänen jos jonkun piti stadionkonsertti järjestääkin.

Jari Sillanpään 50-vuotisjuhlakonsertti

Esittäjä: Jari Sillanpää, Laura Voutilainen, Marita Taavitsainen, Waltteri Torikka, Maija Hapuoja, Jarin juhlaorkesteri ja Vantaan viihdeorkesteri Heikki Elon johdolla, StepUp Dancers.

Paikka: Olympiastadion

Laji: viihdemusiikki

Sillanpään 50-vuotisjuhlailoittelu sunnuntaina Helsingin Olympiastadionilla osoitti miehen olevan täydellinen stadionien tähti. Vapise Mick Jagger, polvistu Robbie Williams!

Jopa nelituntiseksi venähtänyt megaluokan show oli yhden miehen suvereeni näytös alusta loppuun. Oli hienoa seurata, kuinka laulaja veti läpi koko iltapuhteensa tyynen rauhallisesti, vuoren varmasti, ympäri megalavaa ravaten, vaatteita ja tyylilajeja vaihtaen.

Ja nauttien. Nyt toteutettiin selvästi unelmaa.

Huomattavaa oli myös se, että konserttia oli toteuttamassa jopa 880 ihmistä, ja lavallakin heitä nähtiin kymmeniä, tanssijoista muusikoihin. Vierailijoissa oli joukkoa Sillanpään omasta laulunopettajasta Maija Hapuojasta aina Sari -siskoon asti.

Mitään ei tästä konsertista puuttunut. Yleisölle tarjottiin kaikkea vadelmakakusta ilotulitukseen, paperisilppuun, valoihin ja grafiikoihin. Laulamaan ja tanssimaankin pääsi ohjatusti.

Kuullut nelisenkymmentä kappaletta oli läpileikkaus koko Sillanpään 20-vuotisesta urasta. Siihen on mahtunut kaikkea tangovoitosta musikaaleihin ja Euroviisuihin, Ricky Martin -kaudesta elokuvasävelmiin, junttidiskosta perinteisempään Suomi-iskelmään ja viimeisimmän levyn komeisiin balladeihin.

Sillanpää pisteli menemään tämän kaiken, tuosta vain. Yhdessä vaiheessa hän oli pätevääkin pätevämpi Freddie Mercury Bohemian Rhapsody -versiointeineen, toisessa kuuma lattaritähti, seuraavassa hevikarju, pian a cappella -yhtyeen osanen.

Koska kyse oli Sillanpäästä, konsertissa sai nauraa hohottaa aivan sydämensä kyllyydestä. Huvittelua saatiin tuta esimerkiksi Malagaan-kappaleessa, jossa herra pukeutui söpöihin raidallisiin uimakalsonkeihin ja ketkutteli menemään niissä muiden lavan tyyliniekkojen kanssa.

Yhdessä vaiheessa laulaja putkahti täysin yllättäen ylös keskeltä kenttää, nousevan lavan päällä. Missä välissä hän sinne ehti, se jäi epäselväksi. Mutta sieltä hän kajautti paljettitakissaan Gangnam Stylen, koreaksi. Sitten improvisoitiin strippausnumero.

Tähän mennessä oli ehditty käydä läpi jo monta Sillanpään uran alkupään hittiä, Harmony Sisters -osastoa yhdessä taustalaulajien kera, Suomi-iskelmä-potpuri Marita Taavitsaisen kanssa, upea duetto oopperalaulaja Waltteri Torikan kanssa ja paljon muuta.

Kuulija oli jo aivan hengästynyt, toisin kuin päivänsankari.

Mutta tästä tunnelma vain kohosi. Konsertin toinen puolisko oli draaman ja tunteiden juhlaa.

Musikaalipotpuri komeasti kalskahtaneine Disney-klassikkoineen sai pohtimaan, olisiko musikaali sittenkin Sillanpään kaikkein ominta aluetta.

Mutta sitten hän vetäisi vieläkin dramaattisemman espanjalaisen Granadan ja heti sen perään – hevitangoa. Sillanpään takavuosien euroviisuedustuskappale It Takes 2 to Tango sai Hard Rock Hallelujahista vaikutteita ottaneen sovituksen. Tulenlieskat lensivät, ja rumpali Harri Lehtonen sai takoa ihan tosissaan. Mahtavaa!

Kaiken musiikillisen komeuden mahdollisti myös lavan loistokas muusikkokokoonpano. Bändi kapellimestari Heikki Elon johdolla hoiti hikisen iltapäivänsä ammattilaisen ottein. Mikä vielä hämmästyttävämpää, soittajista kuoriutui a cappella -numeroon myös huiman taitavia laulajia.

Toisella puoliskolla mukaan tuotu Vantaan viihdeorkesteri toi vielä jousineen ja puhaltimineen kuulokuvaan suuren maailman meininkiä.

Jos konsertissa oli jotain ongelmaa, se oli draaman kaaressa. Loppupuolella kaari pääsi lörpsähtelemään.

Kuulija alkoi uskoa jokaista vähänkin dramaattisempaa laulua loppulauluksi, vaikka lauluja tuli aina vain lisää.

Mutta loppuu se maratonkin joskus. Tämän maratonin huipensi yhteislaulu, se mistä kaikki alkoi: Satulinna.

Tuskin koskaan olen kuullut suomalaisten laulavan yhtä hyvin ja yhtä innolla.

Nelituntinen oli niin viihdyttävä paketti, ettei voi kuin toivoa: toivottavasti jättityön tehnyt joukko toteuttaa yhtä hulluja unelmia vastakin.

Juha Metso
Musisointi keskeytettiin Jari Sillanpään 50-vuotiskonsertin loppupuolella hetkeksi, kun koko esiintyjäjoukko toteutti selfiehetken yhteistyössä kännyköidensä taskulampputoimintoja etsiskelleen yleisön kanssa.
Musisointi keskeytettiin Jari Sillanpään 50-vuotiskonsertin loppupuolella hetkeksi, kun koko esiintyjäjoukko toteutti selfiehetken yhteistyössä kännyköidensä taskulampputoimintoja etsiskelleen yleisön kanssa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat