Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rockvuoden säkenöivä huippuveto

Kulttuuri
 
Katarina Sällylä HS
Florence and the Machine oli täysin poikkeuksellinen.
Florence and the Machine oli täysin poikkeuksellinen. Kuva: Katarina Sällylä HS
Arvio: Konsertti
Florence and the Machine Flow-festivaalilla sunnuntaina.

 

Sunnuntai oli Flow'n päälavapäivä. Suvilahden suurimmalla estradilla koettiin kaksi odotettua ja kansainvälisen huipun hämmästyttävän omaleimaista näytöstä, jotka nousivat festivaalin päälavan rocktarjonnassa omalle tasolleen.

Jos Beckin konsertti maistui hauskassa ja luontevassa yhdistelevyydessään hetkellisesti ylittämättömältä, iski suorastaan ällistyttävä Florence and the Machine häikäisevällä kolossaalisella taikamyrskyllään vielä paremmaksi.

Esittäjä: Florence and the Machine

Paikka: Flow-festivaali

Laji: rock

Käsillä on merkittävä vuosi Florence and the Machinen uralla, joten oli onni saada yhtye juuri nyt Flow'hun.

Uljaan kolmannen albuminsa myötä Glastonburyn kesäkuussa pidetyn superfestivaalin pääesiintyjänä – kiitos perumaan joutuneen Foo Fightersin – nähty brittiyhtye on noussut maailmanlaajuiseen megatähtiluokkaan.

Jos levyillään yhtye ei ole onnistunut vakuuttamaan pohjia myöten, elävänä koettiin oppitunti tunteen, taidon ja lahjakkuuden naurettavan helpon näköisestä, harvinaislaatuisesta kiteytymästä.

Leiskuvahiuksisen ja paljain jaloin tanssineen Florence Welchin johtama iso yhtye tykitti sinisessä illassa käsittämättömän upeasti: voimakkaan dynaamisesti heittäytyen ja Welchin osalta intoa, riemua ja luonnonlahjamaista läsnäolon energiaa täynnä.

Intoa oli täynnä myös viikonlopun suurimmalta ja tiheimmältä vaikuttanut yleisö.

Oli merkillistä ja hienoa huomata, miten Florence and the Machine pystyi hyvinkin traditionaalisella taiderockillaan ja pitkän festivaaliviikonlopun päätteeksi vangitsemaan valtavan yleisön täydellisesti.

Vähän kuin Beck aiemmin, yhtye ei säästellyt paukuissa.

Konsertin avanneen What the Water Gave Me:n jälkeen kuultiin hitit Ship to Wreck ja Shake It Out.

Tuoreen albumin nimikappaleen puhallinhuipennus nosti kyynelet silmiin jatkuen aivan kuten albumilla kuristavaa soul-draamaa tavoittaneen Queen of Peacen syleilyyn.

Dog Days Are Over -finaalissa Welch teki vieläpä niin sanotusti majorlazerit eli saman kuin DJ Diplon johtama yhtye perjantaina: Welch sai näkötuntumalta koko lavan edustan heiluttamaan vaatekappaleitaan ilmassa.

Täysin poikkeuksellinen ja nöyräksi onnesta iskenyt tapaus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat