Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huvilan taika toimii yhä

Kulttuuri
 
Jussi Hellsten
Olympia-orkesteri ja Sössölandian kultakurkut eli Ismo Alanko, Ilkka Alanko ja Cyde Hyttinen lavalla.
Olympia-orkesteri ja Sössölandian kultakurkut eli Ismo Alanko, Ilkka Alanko ja Cyde Hyttinen lavalla. Kuva: Jussi Hellsten
Arvio: konsertti
Helsingin juhlaviikot: Lovea ja huvia – Huvilan 20-vuotisjuhlakonsertti. Tapani Kansa, Emma Salokoski, Pauli Hanhiniemi, Kauko Röyhkä, Mari Palo, Paleface, Marjo Leinonen, Antti Paalanen, Yona, Janna Hurmerinta, Timo Kämäräinen sekä Ismo Alanko, Ilkka Alanko ja Cyde Hyttinen. Olympia-orkesteri.

 

Naiset loistivat Huvilateltan Lovea ja huvia -20-vuotisjuhlakonsertissa maanantaina.

Se ei ollut ihme, sillä moni teltan unohtumattomista tähdistä on ollut nainen, kuten Eva Dahlgren, Yoko Ono, Patti Smith tai Laurie Anderson.

Lovea ja huvia

Paikka: Huvilateltta

Laji: pop

Tokoinrantaan joka elokuu ilmestyvällä Huvilateltalla on melkoinen historia.

Ensimmäisenä vuonna 1995 juhlaviikkoja luotsasi kapellimestari Esa-Pekka Salonen. Teltassa esiintyivät nousukiidossa olevat brittiläiset rockyhtyeet Massive Attack ja Radiohead.

Väittäisin, että Huvilan taiteilijoita yhdistää sittenkin yksi asia: rakkaus pienuuteen. He kaikki ovat halunneet esiintyä tilassa, jossa esiintyjä voi nähdä jokaisen kuulijan silmät.

Yleisö onkin oppinut odottamaan esityksiä, jotka ovat yhtä koskettavia, mielikuvituksellisia ja ainutlaatuisia kuin telttakin.

Itse en ollut kuullut yhtäkään niistä Huvilan alkuperäisistä esityksistä, joita illan aikana oli tarkoitus muistella.

Se ei haitannut yhtään.

Paristakymmenestä kappaleesta syvimmän vaikutuksen tekivät ne, joissa esittäjä ei tyytynyt toistamaan alkuperäistä, vaan teki kappaleesta aivan oman laisensa.

Kuten Yonan sensuellin kevyt versio Pelle Miljoonan Tahdon rakastella sinua -biisistä tai Marjo Leinosen liioitteleva, mutta vahva esitys Patti Smithin Because the Night -kappaleesta.

Hienoja olivat myös Emma Salokosken versio Radioheadin Creepistä tai Janna Hurmerinnan tulkinta Massive Attackin Unfinished Sympathysta.

Suuri kiitos illasta kuuluu legendaariselle Olympia-orkesterille, joka toimi Huvilan housebandinä 1995–2004.

Nyt orkesteri oli jälleen lavalla ja iskussa. Sovitukset osoittivat, että bändi kykenee jopa uudistumaan. Erityisesti mieleen jäivät Mikko Perkolan viola da gamba -osuudet.

Jos konsertin alkuosa olikin hieman sekava, väliajan jälkeen dramaturgia tiivistyi.

Tapani Kansan pateettisen upea tulkinta Olavi Virran Hopeisesta kuusta olisi voinut olla jopa hieno loppuhuipennus. Sen sijaan lavalle saapui rillumarei-henkinen porukka, Sössölandian kultakurkut suoraan vuodesta 2004. Ilta päättyi Gösta Sundqvistin Minä lähden Pohjois-Karjalaan ja Teuvo, ota minut kyytiin -hurmioon.

Yleisö lauloi täysillä mukana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat