Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

22-Pistepirkko jätti kahdet jäähyväiset

Kulttuuri
 
Juha Metso
22-Pistepirkon PK Keränen esiintyi kesäkuussa Provinssissa.
22-Pistepirkon PK Keränen esiintyi kesäkuussa Provinssissa. Kuva: Juha Metso
Arvio: konsertti
22-Pistepirkko Tavastialla.

 

Toistaiseksi tauolle jäänyt 22-Pistepirkko on soittanut biisinsä aina vähän eri tavalla. Siksi sen keikoilla käyminen on ollut yli 30 vuotta jännittävää.

Myös lauantaina Tavastialla 22-Pistepirkon kaksi jäähyväiskeikkaa olivat erilaisia, vaikka niillä kuultiin monia samoja biisejä. Bändi soitti molemmilla kaksi tunnin rupeamaa, kaikkiaan nelisen tuntia.

Esittäjä: 22-Pistepirkko

Paikka: Tavastia

Laji: rock

Harvan bändin kanssa olisi yhtä itsestään selvää, että toinen keikka samana päivänä kiinnostaa varauksettomasti.

Molemmilla keikoilla kuultiin valikoima valiobiisejä, muun muassa Onion Soup, Birdy ja Frankenstein. Ytimeltään 22-Pistepirkko on garage-bändi ja se rämisi hienosti ydinosaamisalueellaan.

Iltapäivän lisäkeikalla neuvoteltiin enemmän soitettavista biiseistä. Illan keikka vaikutti tarkemmin suunnitellulta.

Iltapäivällä kuultiin harvinaisuus, kun rumpali Espe Haverinen lauloi Kissa-kappaleen Piano, kukka ja rumpu -esikoisälppäriltä (1984).

Illalla varhaisin näyte taisi olla Sonicsin Psycho, keikkaohjelmiston vakionumero 1980-luvun puolivälistä, kun bändi vaihtoi englantiin.

Viime aikoina 22-Pistepirkko esiintyi toisinaan puhallinsoittajien kanssa. Niin nytkin. Illalla kolmen fonistin rinnalla oli vielä trumpetisti.

Ensimmäisellä keikalla puhaltajat jäivät taka-alalle, vaikka esimerkiksi korvasivat huiluilla Birdyn lintuäänet. Silloin kuultiin myös puolen tunnin melkein tauoton räminäputki, jossa korostui 22-Pistepirkon kyky yhdistää garage-rockin raivokkuuteen pitelemätön riemukkuus.

Jälkimmäisellä keikalla puhaltimet nousivat esiin hienoissa sovituksissa. Birdysta kuultiin hitaampi versio, jota puhaltimet kantoivat. Keikan alussa bändi soitti tuntemattoman kappaleen, kenties toteuttamatta jääneeltä viimeiseltä levyltään.

Varsinkin iltapäivällä Asko Keränen yllätti muutamassa biisissä esiohjelmoidulla elektrolla. Se oli ristiriidassa PK Keräsen rosoisen kitaran kanssa. Niissä kappaleissa veljesten väliin aukeni tyylikuilu, jota väkisinkin epäili bändin hajoamisen syyksi.

Muuten 22-Pistepirkko keskeytti uransa täysissä voimissa. Moni bändi on kuollut nuorempana, mutta harva jättänyt jälkeensä kauniimman ruumiin. Ylösnousemusta odotellaan jo kärsimättömästi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat