Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neuza laulaa Fogon rytmejä musiikkikartalle

Taitava kapverdeläinen energisoi Huvilan

Kulttuuri
 
Sami Kero HS
Neuza eläytyi Huvilan keikallaan uskottavasti niin mornan suruihin kuin jazzillisempaan lauluun.
Neuza eläytyi Huvilan keikallaan uskottavasti niin mornan suruihin kuin jazzillisempaan lauluun. Kuva: Sami Kero HS
Arvio: konsertti
Helsingin juhlaviikot. Neuza yhtyeineen Huvilassa.

Kap Verden saarten kaihorytmit iskevät suomalaiseen mollihermoon aika maukkaasti. Tänä vuonna Juhlaviikot esitteli Huvilassa nousevan laulajan Neuzan (s. 1985).

Maailmanmusiikin ykköslehti, brittiläinen Songlines on asettanut hänet yhdeksi ehdokkaaksi palkintojensa vuoden tulokas -sarjassa, ja ensilevyn Flor di bilan taustalla vaikuttaa kapverdeläisen musiikin kummisetänä pidetty José da Silva.

Ensimmäisen Suomen-keikan perusteella voi ounastella, että Neuzasta kuullaan vielä.

Hyväntuulista energiaa koko olemuksellaan pursuava laulaja otti yleisön oitis kämmenelleen. Jo kolmannessa biisissä laulettiin kriolunkielistä fraasia, ja tanssilattia täyttyi neljännessä.

Kuusivuotiaana orvoksi jäänyt ja tarjoilijan työstä työkavereidensa kannustamana laulajaksi noussut Neuza on kasvanut Fogon saarella, jonka omia rytmejä (talaia baxo, rabolo) hän haluaa nostaa esiin tunnetumpien mornan ja coladeiran rinnalla.

Neuzan ääni on vahva ja sävykäs ja hän yltää ilmaisussaan myös jazzilliseen taivutteluun, kuten kuultiin illan puolivälissä Rabolossa. Siinä säväytti myös kitaristi Vaiss, joka saksofonisti Alban Chapellen kanssa vastasi pääasiassa sooloista. Viulua ei kokoonpanossa nyt ollut, toisin kuin levyllä. Pientä cavaquinho-kitaraa olisi mieluusti kuullut muutenkin kuin komppaamassa.

Kaikesta hyvästä huolimatta simppeleiden kertosäkeiden ja hiukan tasapaksun kompin meno alkoi lopussa puuduttaa. Trabessado-hitti kuultiin kolmasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat