Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olavi Uusivirta esitti hittejä ja suuria eleitä

Energinen laulaja-näyttelijä ravasi pitkin näyttämöä ja repi vaatteita päältään

Kulttuuri
 
Ilkka Mattila HS
Olavi Uusivirta on myös näyttelijä, joten Kansallisteatteri oli luonteva ympäristö. Duettokumppanina Jenni Vartiainen.
Olavi Uusivirta on myös näyttelijä, joten Kansallisteatteri oli luonteva ympäristö. Duettokumppanina Jenni Vartiainen. Kuva: Ilkka Mattila HS
Arvio: konsertti
Olavi Uusivirta Kansallisteatterissa.

 

Kotimaan ykköspoppareille on tullut jo tavaksi lähteä keikkatauolle mahtipontisesti Olympiastadionilla tai jossakin jäähallissa.

Suomenkielisen rockin kärkijoukkoon tukevasti ankkuroitunut Olavi Uusivirta ei ole suosioltaan ihan Cheekin kokoinen tähti, ja niinpä Uusivirran kiertueen päätöspaikka oli Kansallisteatterin suuri näyttämö.

Esittäjä: Olavi Uusivirta

Paikka: Kansallisteatteri

Laji: rock

Uusivirta on laulaja ja lauluntekijä, mutta myös oikea näyttelijä, ja siksi elementissään lavalla, jossa on nähty vuosien mittaan aika harvoin rockbändien keikkoja. Eikä Uusivirta jättänyt teatterin antamaa mahdollisuutta käyttämättä.

Ikuiset lapset -kiertueen päätöskeikka oli jaettu väliajalla kahteen osaan: ensimmäinen puolikas oli intiimi ja napakoilla hiteillä lastattu peruskeikka, mutta puoliajan jälkeen lava oli laitettu uusiksi, soittajia oli enemmän ja Uusivirran eleet suurempia. Sitä oli mukava katsoa ja kuunnella, sillä Olavi Uusivirta on suomalaisessa rockissa harvinainen hahmo.

Hänen musiikkinsa ja ilmaisunsa juuret ovat syvällä 1970-luvun kotimaisessa rockissa, mutta esiintyjänä hän on ulospäin suuntautunut, energinen ja impulsiivinen.

Jurojen Suomirock-ikonien sijasta hän tuokin helpommin mieleen ruotsalaisen Håkan Hellströmin. Lauluntekijänä ja rocklyyrikkona Uusivirta on silti paljon velkaa Dave Lindholmille, ja keikan ainoa lainakappalekin oli Lindholmin vanha Voi kun riittäis pieni taivas. Innoittajansa tavoin Uusivirta on luontevasti helsinkiläinen lauluntekijä. Hänen aihepiirinsä on tosin painottunut elämänsä suuntaa etsivien nuorten aikuisten Helsinkiin, ja levyllä teemat toistavat vähän itseään.

Mutta Kansallisteatterissa tunnelma oli riehakas ja kiivas, eikä kukaan olisi voinut laulaa kesästä Kalliossa tai Koffin puistossa aidommalla paatoksella kuin Uusivirta. Varsinkin keikan jälkipuoliskolla Uusivirta ravasi pitkin suurta näyttämöä, repi vaatteita päältään ja kieputti mikrofonikaapelia ympärilleen.

Isolla kokoonpanolla paisutettua Reeperbahnia laulaessaan paidatta sätkivä Uusivirta oli kuin Torkkelinmäen Iggy Pop. Sovitukseen oli liitetty pätkä Donna Summerin I Feel Lovea, joka liittyi enemmän Kingston Walliin kuin Giorgio Moroderiin, ja lopulta Säkkijärven polkkaa, joka toi mukaan farssimaisen ulottuvuuden.

Uusivirran yhtye on hioutunut sadan keikan mittaisen kiertueen aikana saumattomaksi ja sävykkääksi, ja teatterilavalla sointia lihottivat Teho Majamäen lyömäsoittimet ja Linda Fredrikssonin ja Juho Viljasen puhaltimet.

Kesän ja kiertueen päätöksen huipennukseksi kuultiin Uusivirran ja Anna Järvisen alun perin levyttämä Nuori ja kaunis, jossa Järvisen sijasta duettokumppaniksi ilmestyi Jenni Vartiainen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat