Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vielä välähdys kesää alkusyksyn Helsingissä

Kulttuuri
 
Arvio: konsertti
Allah-Las Kuudennella linjalla

 

Ikuisen kesän mielikuvat ovat kovassa kurssissa nyt ensimmäisten syyssateiden aikaan, joten losangelesilaisbändi Allah-Lasin Helsingin-vierailun ajoitus ei olisi juuri voinut olla parempi.

Yhtye on niin tyylitietoinen, että se on tavallaan jo haitta. Kitarat helisevät kuin Yhdysvaltain länsirannikolla 1960-luvun puolivälin tienoilla. Edes ensi kuulemalta bändi ei tarjoa uuden kokemuksen elämystä vaan päinvastoin se vetoaa konseptilla, joka on valmiiksi niin tuttu, että sen pariin voi asettua kotoisasti.

Yhtyeellä on onneksi korvaa ja kykyä tehdä viipyileviä ja haikeankauniita melodioita, joten konserttitilanteessa saattoi vain nojautua nauttimaan kahden kitaran yhteiskudelmista ja jättää miettimättä, mille yhtyeille saatettaisiin milloinkin olla velkaa.

Sitä paitsi The Byrds on niin hieno yhtye, että sen vaikutus on joka tapauksessa hyvästä.

Viimeksi Suomessa käydessään Allah-Las sai moitteita virkamiesmäisyydestä. Nyt menoa jarrutteli lähinnä hypnoottisuuteen pyrkinyt mutta turhan laiskanpulskea rumpukomppi. Kaiussa uivat kitarat ja harmoniset laulut toivat äänekkyydessään puuroutuneinakin kuitenkin elinvoimaa keikkaan.

Bändi vaikutti välispiikeissään iloisesti sekavilta beatnikeiltä, jotka eivät puhuessaan tuntuneet sanovan mitään. Jotain ihastuttavan autenttista siinä oli.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat