Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Avantin Rahakonsertti innosti kriitikon pihistelemään sanoissaan

Kamariorkesteri esitteli erilaisia leikkaustapoja ja pätki sävellyksiä

Kulttuuri
 
Heikki Tuuli
Avantin karnevalistisista Rahakonserttia johti Jaakko Kuusisto.
Avantin karnevalistisista Rahakonserttia johti Jaakko Kuusisto. Kuva: Heikki Tuuli
Arvio: konsertti
Kamariorkesteri Avanti ja solistit Rahakonsertissa Vanhalla ylioppilastalolla sunnuntaina. Joht. Jaakko Kuusisto, juontaja Pasi Heikura.

Kamariorkesteri Avantin karnevalistinen Rahakonsertti esitteli erilaisia leikkaustapoja sunnuntai-iltana ja tempasi kriitikonkin mukaan.

Adjektiiiveista leikatun arvion saavat Eisleria esittäneet Essi Luttinen ja Jouko Laivuori. Luttinen eläytyi teokseen ___, mutta sointi oli aluksi ___. Laivuori oli aivan ___. Viihteelliset sävelet jatkuivat, kun Tapani Länsiö johti Otaniemen kaiun Frank Loesser -esitykseen, joka oli __, mutta __.

Esittäjä: Avanti, Jaakko Kuusisto, Pasi Heikura

Paikka: Vanha ylioppilastalo

Laji: klassinen

Jean Sibeliuksen Andante festivosta leikattiin kapellimestari Jaakko Kuusiston johdolla mielivaltaisesti nuotteja, mik o vähä ku kirjamia tekstist poistas.

Finlandiasta Sibelius teki myös pianosovituksen, mutta flyygeli on kallis instrumentti. Niinpä Kampayhtye Rakkauden äänet esitti Finlandian kolmella kammalla Minna-Liisa Tammelan sovituksena. Arvio on verkossa, koska paperi on kallista. Voit lukea arvion aiemmin julkaistun pidemmän verkkoversion tästä linkistä.

Karelia-sarjan Alla marciasta poistettiin instrumentteja ja soitettiin lähinnä väliääniä ja taustakuvioita. Hekotteluttihan se, kunnes kapellimestari Jaakko Kuusisto piti yt-neuvottelut ja irtisanoi jousiston.

Silloin ei naurattanut. Yt-menettely on päällä yllättävän monessa työpaikassa, vaikka teknisesti ottaen emme ole taantumassa saati 1990-luvun alun kaltaisessa lamassa. WEF, IMF ja muut tahot ovat kertoneet Suomen olevan nousussa. "Olemme syyllistyneet tarpeettomaan synkistelyyn", Finanssialan keskusliiton puheenjohtaja Antti Karhinen pohti Helsingin Sanomissa jo 9. kesäkuuta.

Jatketaan kuitenkin leikkauslinjalla. Tungen innovaation pc-koneeseen käyttämällä tiivistämisen mestarin Anton Webernin arvioissa vakiintuvia lyhenteitä. Sävellykset, esittäjät jne. KVG (katsohan veikkonen Googlesta). OMG miten hyvää soittoa!

Webernin lisäksi Beethoven soi "oikein" ja Ateenan rauniot oli oiva löytö: juonihan viittaa järjen ja viisauden jumalattareen Atheneen, joka nukkuu 2 000 vuotta ja näkee herätessään Kreikan pääkaupungin Ateenan raunioina. Opuksesta 113 kuultiin myös Turkkilainen marssi, joka kuvasi nyt työikäisten marssia vanhenevan Euroopan huoltosuhdetta kohentamaan, juontaja Pasi Heikura arvioi.

Nykyinen hallitusohjelma on Avantin taiteellisen johtajan Kari Kriikun mukaan "silkkaa runoutta" ja johti kollektiiviseen improvisointiin. Erityisesti "luotamme toisiimme" ja "kunnioitamme toisiamme" innoitti soittajat vimmaiseen pauhuun, joka veti vertoja keskustelupalstojen pakkoruotsi-, maahanmuutto- ja Venäjä-keskustelijoiden ajoittaiselle älämölölle. Vaikka niitäkin keskusteluja on jo leikattu.

Osassa huumoria taisi olla punavihreää kuplintaa. Kuin vastapainoksi Keskuskauppakamarin rakastama Velkakello.fi heijastettiin tikittämään taustalle, kun Jay Schwartzin Music for Orchestra III kurotti kohti korkeuksia ja päätyi romahdukseen.

Vaikutelma oli niin pelottava, että yleisö olisi hyväksynyt jopa aliravittujen amputoinnit, kunhan kellon vauhti vain hiipuisi.

Yhtä en soisi leikattavan: Kaisaniemen ala-asteen kuoroa saati sen arviota. En, vaikka koulutusrahoistakin leikataan.

Lapset lauloivat Koululaisten marssin erinomaisesti jo astellessaan lavalle. Elina Kenan ja Kirsi Pettisen johdolla kuultiin myös Eespäin joukko nuori ja Suksimiehen laulu esityksen pianistin Mikko Pettisen hauskoina sovituksina. Erinomaisia esityksiä!

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat