Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Haloo Helsingin areenakeikka kulki isosti mutta sympaattisesti

Suosikkiyhtye on parhaimmillaan, kun se ei yritä olla liian iso

Kulttuuri
 
Juha Metso
Haloo Helsingin laulaja Elli sekä kitaristit Jere Marttila (vas.) ja Leo Hakanen ottivat suuren lavan hyvin haltuunsa.
Haloo Helsingin laulaja Elli sekä kitaristit Jere Marttila (vas.) ja Leo Hakanen ottivat suuren lavan hyvin haltuunsa. Kuva: Juha Metso
Arvio: konsertti
Haloo Helsinki Hartwall Areenalla.

Carpe Diem -kappaleen aikana lähikuvat Haloo Helsingin jäsenistä paljastivat, kuinka hiki valui ja meikit levisivät. Laulaja Ellin maaninen tuijotus oli välillä kaikkea muuta kuin pikkunätin koko perheen rocktuotteen keimailua.

Haloo Helsinki on tuntunut viime vuodet juuri soveliaalta yhtyeeltä niin sanotun "koko kansan" suosikiksi. Sen kappaleissa on pirteää energiaa, muttei mitään järin aggressiivista tai hyökkäävää.

Ellin sanoitukset peilaavat nuoren ihmisen elämänjanoa ja kipuilua yleismaailmallisen humanistisella ja tsemppaavalla otteella sisältämättä mitään hirveän vereslihaista tai hätkähdyttävää.

Lapsiperhekeikat nousevat harvoin kovin hurmoksellisiksi elämyksiksi, mutta Haloo Helsingin sympaattisen perusilmeen yhdistäminen areenakeikan elkeisiin toi kosolti hyvää mieltä katsomoon. Ja muistutti, että Haloo Helsinki on kaiken saamansa hypetyksen ja kritiikin alla varsin hyvä bändi.

Yhtyeen kitaristit Leo Hakanen ja Jere Marttila ottivat polvea ja kohottivat instrumenttejaan taivaisiin kuten tähteydestä haaveilevat tennismailakitaristit ikään. Kitarat soivat mureasti. Rumpali Jukka Soldan takoi läpi konsertin niin kuin tosipaikassa pitääkin. Ison lavan kohkausta katsoessa tajusi, että pienemmällä klubilla bändin räjähtävyys voisi olla jo todella kovaa luokkaa.

Ellin laulu meinasi hukkua paikoitellen musiikkivallin alle, mutta keikan loppupäässä hän sai oman Freddie Mercury -hetkensä laulattaessaan yleisöllä esimerkiksi Edvard Griegin Vuorenpeikkojen luolassa -teemaa ilman bändin tukea.

Isoihin festivaaleihin tottuneellekin keulahahmolle areenakonsertti on haastava tilanne, sillä parituntisen rupeaman aikana pelkkä fiilisten kysely ja taputtamaan kehottaminen ei yleensä riitä. Elli otti tilanteen haltuun höpöttelemällä ja hihittelemällä vähänlaisesti, eikä ainakaan etukäteen suunnitellun kuuloisesti. Naapurintyttömäinen presenssi välittyi, vaikka isot lavat voi ottaa haltuun suvereenimminkin.

Toisaalta Haloo Helsinki on parhaimmillaan, kun se ei yritä olla liian iso. Välillä epäsynkassa kulkenutta taustavideota tai ilotulitteita paremmin yhtyettä toi yleisön lähelle Ellin lukema puhe (tai proosaruno) Elämään tulleet ja siitä lähteneet.

Ilta tarjosi monia hyviä hetkiä, kuten hyvällä otteella paiskotun Seitsemän miljardii, jota ei ollut aiemmin soitettu livenä, sekä akustisena aloitetun ja lopussa sähköisenä kajahtaneen Maailman toisella puolen.

Huuda-kappaleen lopetuksessa tapailtiin Led Zeppelinin Immigrant Songia. Se tarjosi hauskaa pohdittavaa. Nyt myös Haloo Helsingillä lienee käsitys siitä, miltä rockin mystisistä jättiläisistä mahtaa tuntua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat