Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyväntuulinen slidetaituri puski työvoiton

Kulttuuri
 

Konsertti Lil’ Ed & The Blues Imperials Tavastialla.

Kuusikymppinen chicagolainen bluesartisti Lil’ Ed Williams on tehnyt taidoistaan ja hahmostaan kuin tavaramerkin. Hänen persoonansa kannatti myös esitystä Tavastialla, jonka nurkissa tuntuivat vielä lymyilevän edellisillan ruudikkaan The Sonics -räjähdyksen jälkikaiut.

Lil’ Ed laulaa vahvaäänisenä shouterina ja sähkökitaristina hän on keskeisimmän slideperinteen ylläpitäjä, kiitos myös setänsä, genren maestro J. B. Hutton, jonka opissa sukulaispoika sai onnekseen varttua. Putkella soittamista olisi mieluusti kuullut enemmänkin, niin tarkasti nimenomaan tehokeinoina käytetyt täsmäliu’ut osuivat maaliinsa haasteellisissa ylärekistereissä. Sen sijaan lukuisat dust my broom -pohjaiset kuviot jäivät nyt rutinoidun oloisiksi.

Esiintyjänä Lil’ Ed hallitsee showmiehen roolinsa. Lyhyenläntä olemus kruunataan kimaltelevalla fetsillä, ja vastustamattomasti nauravaiset kasvot ilmeilivät kuin Louis Armstrongin, Louis Jordanin ja B. B. Kingin hyväntuulisin velipuoli.

Kokoonpanoaan uusinut The Blues Imperials kyllä tuki johtajaansa, mutta eritoten kitaristin yksioikoiseen säestykseen jäi kaipaamaan nyansseja ja eloa. Turhan monessa kappaleessa dominoi perkussiivisuus ilman sitä harmonisempaa tapettia joka lajityypin sointiin myös kuuluu. Ryhti onneksi hieman kohentui materiaalin skaalan monipuolistuessa. Ja koska elävä blues on myös isosti kommunikaatiota, uskaltaa ryhmälle veikata kipinöivämpää otetta tänään perjantaina Kemissä ja huomenna Vaasan Halloween Bluesissa, kun yleisöistäkin ammentunee enemmän vastakaikua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat