Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Julia Holter esitti huumaavaa ja valloittavaa taidepoppia

Kulttuuri
 
Tonje Thilesen
Julia Holter osoittautui virheettömäksi laulajaksi.
Julia Holter osoittautui virheettömäksi laulajaksi. Kuva: Tonje Thilesen

Julia Holter Tavastialla sunnuntaina.

Kalifornialainen Julia Holter, 30, saapuu Tavastia-klubin lavalle päällään t-paita, johon on painettu smokin etumus. Se kertoo hänestä paljon.

Laji: Pop

Esittäjä: Julia Holter

Paikka: Tavastia

Holter saattaa olla tämän hetken kuumin taidepop-auteur maailmassa, mutta hänen olemuksessaan ei ole mitään etäistä tai vakavaa.

On vaikea kuvitella, että kukaan poistuisi pettyneenä. Kappaleiden välissä Holter on täydellisen välitön, hetkittäin hysteriaa hipovan hauska, ystävällinen ja luonteva. Hän näyttää nauttivan yleisöstään yhtä paljon kuin yleisö hänestä.

Holterin syyskuussa ilmestynyt neljäs levy Have You in My Wilderness sai kriitikoilta täysiä pisteitä kautta linjan, mutta pelkästään levyä kuuntelemalla ei pysty ymmärtämään kuinka luontevasti ja sielukkaasti kappaleet soljuvat livenä.

Holter on virheetön laulaja ja hänen sormensa tanssivat koskettimilla täydellisen varmasti. Koko setissä ei ole mitään hapuilevaa tai jäykkää. Basisti Devin Hoff ja häikäisevällä svengillä hankalimpiakin rytmejä irrottanut rumpali Corey Fogel soittavat yhteen hypnoottisella groovella ja Deanna Maccaben stemmat ja viulu antavat viekoittelevan lisänsä Holterin uusien kappaleiden melodiseen rikkauteen.

Holterin taidepop etenee jossain kamarimusiikin, jazzin ja psykedelian väliin jäävällä suistoalueella, mutta kuten uudet kappaleet Feel You ja Silhouettes osoittavat, on niissä potentiaalia hiteiksi, niin hyräiltäviä hänen melodiansa ovat.

Musiikillisesti Holter on niin ainutlaatuinen, ettei häntä tee mieli verrata keneenkään. Holterin esityksen rinnalla jopa Björkin teatraalisuus tuntuu pakotetulta.

Keikan varsinaisen osuuden päättää hypnoottinen ja psykedeelinen Vasquez, joka kertoo kuuluisasta kalifornialaisesta desperadosta. Kappaleessa Holter vaihtaa Nordinsa soundin cembalosta Rhodes-sähköpianoon, jonka kaikuisa kilkatus antaa kappaleeseen unenomaista maalauksellisuutta, samalla kun komppiryhmä soittaa free jazzin hengessä rikkonaisen taiteellisesti, mutta groovaavasti sen taustalle.

Tulos on huumaava.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat