Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Whitesnake soitti Deep Purplen hittejä – ja kalpeni esikuvalleen aika lailla

Kulttuuri
 
Juha Metso
David Coverdalen ääni soi nyt aiempaa raspisemmin ja matalammalta. Kuva Whitesnaken Helsingin-konsertista vuodelta 2008.
David Coverdalen ääni soi nyt aiempaa raspisemmin ja matalammalta. Kuva Whitesnaken Helsingin-konsertista vuodelta 2008. Kuva: Juha Metso

Whitesnake Helsingin jäähallissa.

Whitesnake kuuluu siihen kasarisuuruuksien sarjaan, joka on usein ollut kuin parodia itsestään munarokkarin elkeineen ja juustoisine hittikappaleineen.

Laji: rock

Esittäjä: Whitesnake

Paikka: Helsingin jäähalli

Silti tuntuu, että viime aikoina bändi on hämmentänyt enemmän kuin koskaan aiemmin.

Kuluvana vuonna David Coverdalen luotsaama yhtye julkaisi The Purple Album -nimisen levyn täynnä versioita laulajan tähdeksi nostaneen Deep Purplen katalogista.

Ne, joita asia jaksoi kiinnostaa, kysyivät arvatenkin: Miksi ihmeessä?

Näin yhtye kuin alleviivaa olevansa joukko ammattirokkareita, jotka haluavat kiertueelle, mutta luomisvoimaa uuteen albumiin ei riitä. Eikä yksikään vanha levy täytä juuri tasavuosia, mikä mahdollistaisi muodinmukaisen juhlakiertueen.

The Purple Album on huono levy, mutta keikalla pahin kyynisyys teki mieli heittää syrjään.

Vain houkka olisi innostumatta soittaessaan Burnin kaltaista Purple-klassikkoa, ja yleisölle bändin ajattoman raskas ja samalla monimuotoinen soundi toimi siinä missä usein leimallisesti 1980-lukulaiset Whitesnake-hitit.

Juuri Purplen materiaali toi konserttiin luonnetta, vaikka Coverdalen raspinen ääni suosisi jo huomattavasti matalammalta kulkevaa bluesia korskean heavyn sijaan, eikä Tommy Aldridgen venyvyys rumpalina riitä alkuunkaan Ian Paicen tontille.

Sanalla sanoen koko bändi kalpeni Deep Purplen rinnalla aika lailla. Jos kyseessä olisi ollut tuttavapiirin coverbändi, olisin ehdottanut omien biisien tekoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat