Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jazzlaulaja Kurt Elling venyi sittenkin parhaimpaansa

Kulttuuri
 

Jazz Kurt Elling ja yhtye Kulttuuritalossa, Kurt Elling, laulu; John McLean, kitara; Stu Mindeman, kosketinsoittimet; Clark Sommers, kontrabasso; Ulysses Owens Jr., rummut.

Ensimmäisen oman levynsä vuonna 1995 tehnyt Kurt Elling kuuluu kaikkien mittareiden mukaan jazzia laulavien miesten eliittiin. Viime kesänä julkaistu Passion World ja sen mukaan nimetty Euroopan kiertue ei enteillyt silti parasta mahdollista konserttielämystä. Ellingin yhdestoista levy on viisikielisenä ja poikkeuksellisen monityylisenä liiankin yritteliäs, keräilyerän kaltainen. Mutta toisin kävi.

AW
Kurt Elling
Kurt Elling

Kolmatta kertaa Suomeen poikennut Elling, 48, oli vajaassa Kulttuuritalossa nyt parhaimmillaan, maineensa veroinen tulkitsija ja vokaalivirtuoosi. Ellei enemmän. Ensimmäisessä Helsingin konsertissaan – marraskuussa 2011 – hän saattoi herättää vielä epäilyttäviä mielikuvia sekundaarisesta kultakauden Frank Sinatrasta , mutta ei enää.

Edes Sinatran tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluva Come Fly with Me kuulostanut enää siltä, että hän yrittäisi jäljitellä edeltäjiään. Se oli kevyesti svengaavaa Sinatran ensimmäistä levytystä hitaampana ja pohdiskelevampana kokonaan Ellingin oma.

Uskontotieteitä opiskellut Elling sovelsi filosofista tyyliä muihinkin kappaleisiin, James Joycen tekstiin perustuvasta ”kamarimusiikillisesta” avauksesta U2-yhtyeen rockhittiin Where the Streets Have No Name sekä runolähtöiseen The Wakingiin, jonka hän tulkitsi kaksin kontrabasisti Clark Sommersin kanssa.

Laulujen tyylitellyissä sovituksissa olikin kauttaaltaan paljon sekä ilmaa että tilaa. Ellingin mielestä laulajan ja jazzlaulajan erottaakin halu ja kyky improvisoida. Ja nyt se tuli todistettua, molemmin puolin ja moninkertaisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat