Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Modernista flyygelistä löytyi rikas värivalikoima Mozartiin

Mozartin esiromanttinen klassikko kesti hyvin pianosolisti Martin Helmchenin aistivoimaisen näkemyksen Helsingin kaupunginorkesterin konsertissa.

Kulttuuri
 

Klassinen Helsingin kaupunginorkesteri Musiikkitalossa. Martin Helmchen, piano. Joht. Cornelius Meister. – Hefti, Mozart, Schumann.

Helsingin kaupunginorkesterin kevätkauden ohjelmisto nojaa eurooppalaiseen perintöön 1700-luvun lopulta 1900-luvun alkupuolelle, ajoittain venäläisin maustein. Aivan erityisesti korostuu 1800-luvun saksankielinen Eurooppa.

Kyseessähän ei ole laisinkaan vähäpätöinen viipale musiikin historiaa, mutta enemmänkin voisi luottaa yleisön maantieteelliseen ja ajalliseen uteliaisuuteen.

Cornelius Meisterin johtamassa konsertissa keskeisenä juonteena tuntui olevan romantiikan ajan synty ja vahvistuminen Euroopassa.

Martin Helmchenin näkemys Mozartin pianokonsertosta nro 22 KV 482 korostaa vaiston ja aistivoimaisuuden osuutta. Modernista konserttiflyygelistä solisti löysi aivan poikkeuksellisen rikkaan värivalikoiman. Klassikot kyllä kestävät eri aikakausien tulkinnat. Niin tämän esiromanttisenkin idean.

Olisikohan Robert Schumannin sinfonia nro 2 Cornelius Meisterin omimpia bravuuriteoksia?

Kapellimestari oli saavuttanut HKO:n kanssa niin toimivan kommunikaation, että orkesterille pystyi jättämään väljästi tilaa. Meister ei niinkään johtanut iskualoja vaan kokonaisia fraaseja.

Sveitsiläisen David Philip Heftin (s. 1975) lyhyehkö Changements avasi konsertin. Melkoisen primitiivisistä mosaiikinpaloista koostuvan teoksen kokonaismuoto ei nyt oikein auennut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat