Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väkevä Seinabo Sey on koettava elävänä

Ruotsalaislaulajan luonnollinen karisma ja tumma ääni tehoavat lavalla ällistyttävästi.

Kulttuuri
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Seinabo Sey Tavastialla huhtikuussa 2015.
Seinabo Sey Tavastialla huhtikuussa 2015. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Soul Seinabo Sey ja Ronya Tavastialla tiistaina.

Ruotsalaistulokas Seinabo Sey aiheutti yleisöryntäyksen ja kehutulvan esiintymisellään viime Flow-festivaaleilla. Esikoisalbuminsa lokakuussa julkaissut soul-laulaja vieraili nyt kolmatta kertaa Tavastialla reilun vuoden kuluessa. Kesällä seuraavat Ruisrock ja Pori Jazz viikon välein. Tuontia riittää.

Kovin turvallisella albumillaan Sey ei tee erityistä vaikutusta, mutta elävänä hänen luonnollisuutta pursuava, laajalle säteilevä karismansa ja läsnäolonsa sekä tumma äänensä tehoavat ällistyttävästi. Ensi albumille eri tuottaja?

Gambialaisjuuria omaavan artistin laulut vaihtelevat maanläheisestä popista perinteisempään souliin elektronisia tuotantoratkaisuja hyödyntäen.

Easy-avauksessa Sey kuulosti enemmän tummalta Adelelta kuin ihailemaltaan Beyoncélta – ei vähiten siksi, että Easy kulkee aavistuksen Rolling in the Deepin hengessä. Perään kuultu River kieppui taas ekstaattista kosketindiskoa ja tummaa kivuliasta paatosta.

Younger-hitti ja elektronisesti sykkivä hippaveto Pretend tislasivat Tavastian tunnelmasta hurmoksen. Naisvaltaisen yleisön ihailu itsensä likoon heittävää ja tuttavallisesti juttelevaa laulajaa kohtaan oli ilmeinen.

Jos Seyn vaikuttavuus perustui jylhään voimaan ilman turhia vippaskonsteja, kotimaisen Ronyan isosti mutta persoonattomasti sykkinyt elektropop jäi kovin valjuksi kovasta yrityksestä huolimatta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat