Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nicole Willisin uudet laulut enteilevät toista tyyliä

Loppuunmyyty konsertti oli odotettua lyhyempi. Se kesti vain 55 minuuttia.

Kulttuuri
 

Soul Nicole Willis ja Umo Savoy-teatterissa.

Laulaja ja lauluntekijä Nicole Willisin tuorein soul-albumi, lokakuussa julkaistu Happiness In Every Style saattoi luoda oikeutettuja odotuksia vapautuneen rennosta valoisuudesta, onnellisuudesta lähes joka lähtöön.

Mutta Willisin ja jazzorkesteri Umon ensimmäinen yhteinen konsertti oli enimmäkseen muuta maata, eikä suurimmalta osaltaan edes tuttua retro-soulia. Saati sitten jazzia.

Outi Pyhäranta
Nicole Willis
Nicole Willis

Pettymykseen ei ollut silti suurta syytä. Päinvastoin.

Nicole Willisin, multi-instrumentalisti Jimi Tenorin ja kitaristi Petri Toikkasen työstämät uudet verkkaiset laulut vaikuttivat heti maalailevalla ja elokuvallisella melankolisuudellaan, vaikka musiikillisia koukkuja ei ollut runsaasti. Aikaa myöten, levytettynä ja useampaan kertaan kuultuna, tämä materiaali saattaa olla heidän omintaan.

Poikkeuksellisen paljon painoarvoa tuntui olevan maailman tilaa havainnoivilla ajankohtaisilla sanoituksilla, joissa kuuluivat kertojapersoonan pettymykset. Kahdeksan uuden laulun kokonaisuus päättyi kahteen ylentävämpään ja perinteisemmin svengaavampaan souliin – Break Free ja Everybody Do The Watusi – mutta ne jäivät edellisten jälkeen irrallisiksi.

Hieman erikoista oli, että kaikki kappaleet sovittanut Jimi Tenor ei käyttänyt Umon solistisia voimavaroja juuri lainkaan: ainoan varsinaisen soolon soitti pianisti Seppo Kantonen. Mutta kyse ei ollut itsekkäästä itsen nostamisesta: huilua soittanut Tenor ja kitaristina vieraillut Toikkanen olivat lähes yhtä lailla rivimiehiä.

Sooloille olisi ollut toki tilaa, sillä uusille kappaleille kertyi kestoa vain 35 minuuttia. Lisäksi Willis ja Umo esittivät kolme Tenorin sovitusta levyn Happiness In Every Style lauluista, mutta niidenkin kanssa lähes loppuunmyyty konsertti oli odotettua lyhyempi: 55 minuuttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat