Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Germaanimetallin veteraani Udo Dirkschneider veti riemukkaan keikan

Loppuunmyyty Tavastia sai nauttia paraatista, jossa ei ollut nostalgian häivääkään.

Kulttuuri
 

Rock Dirkschneider ja Anvil Tavastialla.

Kaksi vuotta sitten Helsinki Areenalla järjestettiin Metal All Stars -niminen, surkuhupaisa revyy. Parhaat päivänsä nähneet hevikonkarit soittivat tuolloin kappaleitaan tyhjille katsomoille. Pilkahduksen voimaa ja särmää sirkukseen toi kuitenkin Saksan rockveteraani Udo Dirkschneider kitaristinsa Kasperi Heikkisen kanssa.

Anita Bugge / Wireimage
Udo Dirkschneider kuvattuna Berliinissä vuoden 2015 syyskuussa.
Udo Dirkschneider kuvattuna Berliinissä vuoden 2015 syyskuussa.

Siinä missä Dirkschneider tuolloin antoi tuhoon tuomitulle illalle positiivisen säväyksen, nykyhetkessä, loppuunmyydyllä Tavastialla hänen germaanimetallinen parituntisensa oli lähes silkkaa riemuparaatia.

Yleisöllä oli syytäkin panna tuore vierailu merkille. Setti nimittäin koostui yksinomaan Dirkschneiderin vanhan yhtyeen Acceptin materiaalista, jonka esittämisen laulaja aikoo lopettaa kiertueen jälkeen.

Vanhojen mainetekojen juhlistamisesta huolimatta ilta ei tuntunut nostalgiamärehtimiseltä. Accept on kirjoittanut perustavanlaatuisen mainioita kappaleita, jotka toimivat ajattomilla arvoilla. Dirkschneiderin kireä ääni ei sekään osoita väsähtämisen merkkejä, vaikka uniikki tyyli ei taatusti tee hyvää äänihuulille.

Hyvissä voimissa oli myös illan avannut Anvil, jonka tykittely on hauska yhdistelmä pölkyllä päähän -meininkiä ja kunnianhimoa. Laulaja-kitaristi Steve Kudlow’lle tuotiin keikan päätteeksi 60-vuotiskakku.

Perusarvoihin luottava heavy ei ole ainoastaan ikämiesten käsissä, mutta nähtäväksi jää, saako nykypolvi kirjoitettua omat Metal Heartinsa ja Metal On Metalinsa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat