Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Grungesankari Chris Cornellista kuoriutui protestilaulaja

Cornellin sielukas ääni on edelleen hyvissä kantimissa

Kulttuuri
 
Sami Kero / HS
Chris Cornell esiintyi Helsingissä myös vuonna 2013.
Chris Cornell esiintyi Helsingissä myös vuonna 2013. Kuva: Sami Kero / HS

Rock Chris Cornell Finlandia-talossa.

Vanhan viisauden mukaan kappale on hyvä, kun sen voi esittää akustisella kitaralla leirinuotiolla ja laatu välittyy myös riisutuissa olosuhteissa.

Samaa logiikkaa mukaillen myös muusikon kannattaa kokeilla esiintymistä ilman suuren show’n tai valtavan äänenpaineen luoman yli-ihmisharhan tuomaa turvaa.

Paitsi soolourastaan, myös melko lailla äänekkäistä yhtyeistään Soundgardenista ja Audioslavesta tutulta Chris Cornellilta akustispohjainen konsertti oli oiva taidonnäyte. Etenkin multi-instrumentalisti Bryan Gibsonin vieraillessa lavalla tutut numerot saivat kiintoisia piirteitä.

Cornellin laaja-alainen ja sielukas ääni on edelleen hyvissä kantimissa, ja kymmenien miljoonien myytyjen levyjen tuomalla varmuudella hänestä kuoriutui sekä rattoisasti viihdyttävä yleisönkäsittelijä että musiikkitraditiota aina 1800-luvulta hyödyntävä protestilaulaja.

Vaikka Cornellin poliittinen puoli ei ollut konsertissa mitenkään ylitsepursuavasti esillä omien ja lainattujen hittien lomassa, muutamilla oivaltavilla vedoilla – esimerkiksi Bob Dylanin The Times They Are a-Changin’ uudelleen sanoitettuna, katkelma vanhaa afroamerikkalaista spirituaalia Sometimes I Feel Like a Motherless Child sekä koskettavasti nykypäivän henkeen alustettu John Lennonin Imagine – hän kytki itsensä uskottavasti poliittisen rockin kaanoniin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat