Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Meksikolaisduon kiihko on elementissään livenä

Rodrigo y Gabriela näytti Kulttuuritalossa, että soitto on saanut lisää vivahteita

Kulttuuri
 

Etno Rodrigo y Gabriela Kulttuuritalossa.

Meksikolainen duo Rodrigo y Gabriela soittaa akustisia kitaroita sellaisella kiihkolla, että sitä on liki mahdoton tallentaa.

Nimi: Rodrigo y Gabriela

Laji: etno

Paikka: Kulttuuritalo

Vuonna 2012 Helsingin juhlaviikkojen Huvilassa duon eri aineksista ammentava instrumentaalinen rock hengästytti. Kulttuuritalossa se jo järisytti.

Virtuoosisoittoon on tullut lisää vivahteita, ja tempo ja volyymi vaihtelevat enemmän.

Rodrigo Sánches soittaa erittäin taitavasti, mutta ilman Gabriela Quinteroa hänen soitantansa olisi sittenkin ”vain” kitarointia.

Quintero hoitaa rytmiryhmän roolin. Siinä hän on monipuolinen ja kekseliäs muusikko.

Ennenkin on huomattu, että Quintero soittaa kitaraa perkussiivisesti. Otteet ovat käyneet aina vain hurjemmiksi. Hän soittaa kitaraa avokämmenellä ja nyrkillä, hieroo kieliä ja näppäilee kaikukoppaa.

Oli oikeus ja kohtuus, että Quintero esitti illan ainoan soolokappaleen. Taitojen summaus oli yksi konsertin huippukohtia.

Instrumentaaliduon kiertueen Euroopan osuuden avauskeikalla pienestä uutisesta käy, että Sánches lauloi kaksi kappaletta – ensimmäistä kertaa yleisön edessä. Äänessä ei ole vikaa. Varmuus paranee varmasti harjoituksen myötä.

Välipuheissa Sánches korosti, että duon juuret ovat metallissa eikä heillä ole mitään tekemistä flamencon kanssa. Väärinkäsityksen ymmärtää; duon tavaramerkiksi noussut tykyttävä rytmi yhdistettynä akustisiin kitaroihin tuo mieleen flamencon.

Metallijuuriensa vakuudeksi Rodrigo y Gabriela versioi Megadeathin ja Metallican kappaleet. Metallista heidän musiikkiinsa on tullut dramatiikkaa, mutta muuten he ovat etääntyneet siitä enimmäkseen aika kauas.

Hyvä niin. Rodrigo y Gabriela on parhaimmillaan omillaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat