Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksofonisti Joshua Redman pääsi lopulta jazzin satumaahan

Konserttia ehdittiin harjoitella Umon kanssa vain kerran

Kulttuuri
 
Eric Gaillard / Reuters
Joshua Redman
Joshua Redman Kuva: Eric Gaillard / Reuters

Konsertti Umo ja Joshua Redman Savoy-teatterissa.

Saksofonisti Joshua Redman on esiintynyt oman yhtyeensä kanssa Suomessa ilmeisesti vain kahdesti, heinäkuussa 1994 Porissa ja elokuussa 2009 Helsingin Huvila-teltassa. Kiinnitys Umon kevätkauden kärkisolistiksi veti silti yleisöä Savoy-teatteriin yllättävän hyvin, yli viisisataa.

Konsertti olikin pieni voitto Umolle, joka pääsi esittelemään jälleen perusohjelmistoaan.

Tenorisaksofonisti Redmanin, 47, musiikillisen kokonaispanoksen suhteen käteen jäi valitettavasti vähemmän. Hän soitti vain kerran harjoitellun konsertin kahdestatoista kappaleesta kyllä yhdeksässä, mutta ylentävät soolot jäivät lopulta kolmeen, neljään.

Ehkä se johtui osittain Redmanille valitusta vanhahtavasta ohjelmistosta, jossa ei ollut yhtään hänen sävellystään tai sovitustaan – ja vain yksi kappale, jonka hän on levyttänyt itse, tosin pienemmällä yhtyeellä. Big bandille sovitetussa Thelonious Monkin Trinkle, Tinklessa Redmanin tulkinta oli silti melko muodollinen, ja kaukana omista levyversioista.

Tosin big band ei olekaan Redmanin omin ympäristö.

Paljon enemmän hän sai irti Eero Koivistoisen sovittamasta John Coltranen Equinox-klassikosta. Mutta draaman kaaren kannalta illan pisin ja pysäyttävin soolo oli väärässä paikassa, heti Redmanin osuuden alussa. Se osoitti silti, mitä konsertti olisi voinut olla.

Toisen puoliskon varmoja klassikkovalintoja olivat Wayne Shorterin sävellykset Footprints ja Prince of Darkness, joista jälkimmäisessä oli myös aistit avaavaa arvaamattomuuden tuntua.

Ylimääräisenä kuultu Kirmo Lintisen sovittama ja Redmanin viiden minuutin tenorisoololla alkanut Satumaa-tango oli tässä suhteessa silti yliveto. Se tuntui todella tapahtuvan juuri tässä ja nyt.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat