Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Savoyssa esiintyneen karismaattisen Bettye LaVetten raspikurkku on yhä komeassa kunnossa

Välispiikit valjastivat monet kappaleet kommenteiksi urasta.

Kulttuuri
 
Matt Roberts / Getty Images
Bettye LaVette Bluesfest-tapahtumassa Australiassa maaliskuussa 2013.
Bettye LaVette Bluesfest-tapahtumassa Australiassa maaliskuussa 2013. Kuva: Matt Roberts / Getty Images

Bettye LaVette Savoy-teatterissa.

R&B-veteraani Bettye LaVette täytti tammikuussa 70 vuotta. Häntä on verrattu suunnilleen samoihin aikoihin aloittaneeseen Aretha Frankliniin, mutta LaVette sai odottaa suosionsa vakiintumista kauan.

Vasta vuonna 2005 julkaistu levy I’ve Got My Own Hell to Raise nosti hänet pysyvästi pinnalle. Naisten tekemistä kappaleista koostuvan levyn suosio siivitti LaVetten esiintymään muun muassa vuonna 2009 presidentti Barack Obaman virkaanastujaisissa ja viime sunnuntaina Savoy-teatterissa.

LaVettea säesti erinomainen bändi. Jos kitaran, mehukkaasti pintaan nostetun basson, rumpujen ja koskettimien rinnalla olisi vielä ollut puhaltimia, olisi lähennelty jo täydellisyyttä. LaVetten raspikurkku on yhä komeassa kunnossa ja hän uhkuu karismaa.

LaVette on aina poiminut musiikkiinsa monenlaisia aineksia, soulia, bluesia, rockia, funkia, countrya – ja tulkinnut myös levyillään monipuolisia kappaleita.

Konsertissa varhaisin biisi taisi olla Souvenirs 1970-luvun alusta. Suosikiltaan Ray Charlesilta hän kehui pihistäneensä biisin They Call It Love. Moody Bluesin Nights in White Satinin LaVette pelkisti hienosti.

Välispiikeillä LaVette valjasti monet kappaleet kommenteiksi taipaleestaan. George Harrisonin Isn’t It a Pity valitti, että menestyksen saavuttaminen kesti pitkään, Lucinda Williamsin Joy kuvasti iloa sen saavuttamisesta.

Konsertin loppu oli komein. LaVette ilmoitti, että seuraava biisi kertoo, miltä hänestä tuntuu nyt. Renée Geyerin kappaleessa Close As I'll Get To Heaven hän näytti, mihin ääni todella venyy. Välillä LaVette jätti bändin lavalle, mutta palasi lopettamaan biisin.

Perään LaVette lauloi vielä yhden kappaleen yksin lavalla. Sitten salin valot sytytettiin seremonioitta. LaVette oli työnsä tehnyt ja jättänyt yleisönsä muhimaan ihastuksissaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat