Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kärsinyt rockveteraani voitti ennakko-odotukset

Roky Ericksonin äänessä oli määrätietoisuutta ja voimaa

Kulttuuri
 
Jarkko Jokelainen / HS
Roky Erickson konsertoi Helsingissä edellisen kerran toukokuussa 2013.
Roky Erickson konsertoi Helsingissä edellisen kerran toukokuussa 2013. Kuva: Jarkko Jokelainen / HS

Rock Roky Erickson Tavastialla.

Tätä en olisi ennalta uskonut. Viimeksi, kolme vuotta sitten nähtynä teksasilainen rockveteraani Roky Erickson, 68, oli hauras ja hänen taustayhtyeensä The Hounds of Baskerville kiltisti sanoen heppoinen. Tuntien myös Ericksonin vaikean elämän, skitsofrenian ja huumeongelmat, hänen olisi kuvitellut olevan parempi jäädä jo kotiin lepäilemään.

Vaikka Ericksonin kunnosta kuului lupaavia huhuja ennen tämänkertaista keikkaa, hänen konserttinsa oli vielä huomattavissa määrin parempi kuin olisi uskaltanut toivoa.

Olkoonkin että Erickson esiintyi enimmän keikasta istualtaan, hänen äänessään oli määrätietoisuutta ja voimaa, eikä hän jäänyt kertaakaan sekoilemaan sanoissa tarjotessaan yleisölle autenttista 1960-lukulaista rock’n’roll -tulkintaa.

Niin ikään The Hounds of Baskerville oli terävöittänyt otettaan huomattavasti. Ilta keskittyi Ericksonin ensimmäisen yhtyeen, 1960-luvulla psykedeelistä garage rockia soittaneen The 13th Floor Elevatorsin materiaaliin. Baskervillen koirat tekivät erinomaisesti kunniaa energisille ja eksoottis-mystisille alkuperäisesityksille. Parhaimmillaan soitto oli suorastaan raisua, ja rähinä kävi keikan loppua kohden aina vain massiivisemmaksi.

Lopetettuna suurimpaan Elevators-hittiin You’re Gonna Miss Me ilta olisi ollut nappiosuma. Encoreina vedetyt Roky Erickson & The Aliens -klassikot Night of the Vampire ja Two-headed Dog bändi onnistui kuitenkin sössimään niiden dramaturgialle tärkeissä taukojen ja rumpufillien paikoissa. Kauneusvirhe, ei muuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat