Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Waltteri Torikka ei ole vielä valmis laulaja, kirjoittaa HS-kriitikko

Suosikkilaulaja lauloi Schubertia Urkuyö ja aaria -festivaalin avajaiskonsertissa.

Kulttuuri
 
Veijo Murtomäki
Trond H. Trosdahl / LEHTIKUVA
Waltteri Torikka kuvattuna F. E. Sillanpää -oopperan tiedotustilaisuudessa toukokuun alussa. Torikka laulaa Sillanpään roolin.
Waltteri Torikka kuvattuna F. E. Sillanpää -oopperan tiedotustilaisuudessa toukokuun alussa. Torikka laulaa Sillanpään roolin. Kuva: Trond H. Trosdahl / LEHTIKUVA

Urkuyö ja aaria Avajaiskonsertti Espoon tuomiokirkossa. Tapiola Sinfonietta, joht. Risto Joost, baritonisolistina Waltteri Torikka. – Haydn, Schubert.

Tapiola Sinfonietta on tuonut viime vuosina Espoon oman kesäfestivaalin avaukseen juhlavan ilmeen trimmatulla soitollaan. Johdatukseksi jo 31. kauteen kuultiin erinomaista klassikkosoittoa: Joseph Haydnin sinfoniat nro 1 ja 104 kaikuivat vetreinä ja täyteläisinä.

Haydnin avaussinfonia osoitti suurmestarin alusta alkaen kekseliään suhteen lajiin, johon meillä on joskus haluttu ladata vaikeaselkoisuuden leima. Kittiä kanssa: rapsakampaa musiikkia on vaikea löytää. Risto Joostin pitävässä otteessa orkesterin soitti irtonaisesti ja vauhdikkaasti.

Viimeisessä ”Lontoon-sinfoniassa” Haydn ylsi yhä vauhdikkaampaan ja osaavampaan sävelkieleen, jossa populaari ja oppineisuus yhdistyvät ihanteellisesti. Sai iloita suorastaan hullaannuttavan täysiäänisestä musisoinnista. Joost poimi onneksi esiin myös herkemmät hetket ja yllättävät korostukset.

Suursuosikki Waltteri Torikka teki totta kai vaikutuksen yleisöön orkesterisovituksissa Franz Schubertin lauluista. Hänellä on kieltämättä komea ja vahvalta tuntuva ääni. Silti en pitäisi häntä valmiina laulajana.

Torikan ääni on paljossa tehty, ja sen komeus on punnerrettua, sillä se ei virtaa vapaasti. Hän paahtoi samalla tavalla alusta loppuun. Oli turha etsiä baritonista hienostuneita sävyjä, vaikka useimmat laulut alkavat pianissimo-tasolla. Suhde tekstiin jäi ilmaisun suhteen erittelemättömäksi.

Vakavan mietiskelyn paikka uran kannalta!

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat