Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ysäritähti Seal avasi sydämensä Pori Jazzissa

Brittimuusikko esiintyi ensimmäistä kertaa Suomessa, mutta päivitti silti somessa, että ”kiva tulla takaisin”

Kulttuuri
 
Jussi Partanen
Brittimuusikko Seal oli Pori Jazzin keskeisiä esiintyjiä.
Brittimuusikko Seal oli Pori Jazzin keskeisiä esiintyjiä. Kuva: Jussi Partanen

Pori. Suurin osa Pori Jazzin Päälavan ja ”suuren yleisön” esiintyjistä oli tänä vuonna kierroksessa vähintään toista kertaa – kuten Bo Kaspers Orkester, Lauryn Hill, Brian Setzer, J. Karjalainen sekä Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana.

Mutta jostain syystä laulaja ja lauluntekijä Seal oli jäänyt aina aikaisemmin väliin, vaikka mahdollisia vuosia oli ollut tätä ennen periaatteessa jo puolet Pori Jazzin pitkästä historiasta: 25.

Nimi: Seal

Paikka: Päälava, Pori Jazz

Lauantai-illan viimeinen esiintyminen oli samalla Sealin ensimmäinen Suomessa, vaikka hän iloitsi itse eilisessä Facebook-päivityksessään paluusta puhtaaseen ja rauhalliseen maahamme: ”Finland its great to be back!”

Ehkä silti parempi vasta näin myöhemmin, sillä hän on ehtinyt kerryttää jo riittävästi hittejä yhden puolentoista tunnin konsertin siteeksi.

Silti oli rohkea ratkaisu reväyttää heti kärkeen yksi kaikkein tunnetuimmista, ensisingle Crazy (1990). Ja heti perään vielä toinen samanvuotinen killerihitti, Killer.

Mutta niin vain Seal onnistui ottamaan massiivisen Päälavan haltuunsa, vaikka oli läsnä periaatteessa yksin: taustalla näkyi pelkästään kitaristi ja kaksi miestä läppärin kanssa.

Siksi ilmeisen odotetusta esityksestä puuttui melkein kokonaan musiikillinen vuorovaikutteisuus ja sattumuksellisuus sekä ylipäätään orgaanisen tekemisen tuntu – toki lähtökohdat tietäen täysin ymmärrettävästi.

Huomio keskittyikin kokonaan Sealia esittävään Sealiin. Tai parhaassa tapauksessa hänen ääneensä ja hänen lauluihinsa, kuten hän itse toivoo.

Edellisessä ei ollut levytettyyn verrattuna mitään huomautettavaa edes puolenvälin paljastavammassa ja vaativammassa akustisessa osuudessa, jossa jakkaralle hetkeksi istahtanut Seal näppäili itse kitaraa. Kaikkia kappaleita kuvittivat tässäkin tekstien viestiä vahvistavat pelkistetyt, näyttävät taustaprojektiot.

Mutta lopun kliimaksi vaati tietysti sen ehkä suurimman hitin, joka oli tietysti Kiss from a Rose, ja sekin uran alkuajoilta.

Taustalla ja lavan sivujen suurilla näytöillä näkyi tietysti kuva yhdestä ruususta – Sealin avatessa viimeisenä eleenä sydämensä ihailijoilleen, joista onnekkaimmat pääsivät koskettelemaan häntä konsertin puolivälissä.

Jussi Partanen
Yleisö eli mukana Sealin esiintyessä Pori Jazzissa.
Yleisö eli mukana Sealin esiintyessä Pori Jazzissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat