Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leonard Cohenin taustalaulajasta kasvoi kuulas sooloesiintyjä

Kulttuuri
 
Veli-Pekka Leppänen
Robin Little / Redferns
Sharon Robinson
Sharon Robinson Kuva: Robin Little / Redferns

Konsertti Sharon Robinson Savoy-teatterissa.

Sharon Robinson (s. 1958) nousi Suomessakin tietoisuuteen Leonard Cohenin menestysturneilla 2008 ja 2012. Laulajatar sai silloin ansaitusti tilaa ja roolia, hän ei ollut kuka hyvänsä taustakasvo mestarin kuorossa.

Robinson aloitti nyt Euroopan-soolokiertueen Helsingistä. Miljöö oli tumma ja niukaksi karsittu – sähköpiano, flyygeli, rytmikone – Savoy-teatterin lavalla, ja artistin karisma riitti hyvin kattamaan lopun. Illan avanneesta Invisible Tattoosta asti tunnelma jatkui herkkänä ja lämpimänä.

Jos tekniikka hieman tökkäsikin, Robinsonin kuulas soulpitoinen esitys puri. Tusinan verran lauluja todisti laadun määrää arvokkaammaksi. Hänen omien albumiensa helmiksi kohosivat uudet The Harder You Look for Love ja Caffeine, ja Cohenin kanssa levytetyistä sykähdyttivät Boogie Street ja Thousand Kisses Deep. Totta kai encorena soi Everybody Knows, ja hitti svengasikin jännästi keinuvin rytmein.

Robinsonin syvä-ääninen tulkinta on tallella. Hän ja Cohen omaavat sikäli samaa kykyä, että vähän tavanomaisempiinkin säveliin syntyy vipinää. Sinänsä heidän tuotantonsa eroavat toisistaan huomattavasti.

Itsensä pianosäestäjänä Robinson ei järin häikäise. Turhan pintaan miksattu sähköpiano niin ikään peitti laulun sävyjä muutamissa kohdin, mutta flyygelin kanssa homma hengitti heti vapaammin.

Sharon Robinsonin konsertti osoitti, että kevein ulkoisin puitteinkin päästään kelvollisiin tuloksiin.

Eikä häneltä puuttuvia tähdenelkeitä kaivannut kukaan.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat