Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hykerryttäviä tulkintoja klassisesta tanssimusiikista

Ennenkokematon esiintymistila tarjosi hyvät puitteet taitavalle Kamus-kvarterille ja Ismo Eskeliselle.

Kulttuuri
 
Veijo Murtomäki
Maarit Kytöharju
Ismo Eskelinen
Ismo Eskelinen Kuva: Maarit Kytöharju

Klassinen Kamus-kvartetin ja Ismo Eskelisen (kitara) konsertti G Livelab -tilassa. Bach, Bartók, Boccherini, Kernis.

Klassisen musiikkikulttuurin konserttikäytännöissä ja -tiloissa vallitsee etsikkoaika. Halutaan löytää uusia kuulijaryhmiä ja vapaamuotoisia paikkoja, joissa esittäminen ja sen seuraaminen mahdollistaisivat aiempaa seurallisempia ja rennompia tilanteita.

G Livelab – nimestään huolimatta tai sen ansiosta – täytti mainiosti nämä edellytykset. Baariäänistä eriytetty nautintatila, aistikkaasti sommiteltu miljöö ja esiintymiskoroke loivat aidosti viihtyisän kokemuksen vetävästi ja hauskasti tarjotun musiikin kera.

Kamus-kvartetin jäsenet, ensin viulistit Terhi Paldanius ja Jukka Untamala, sitten Untamala sellisti Petja Kainulaisen kanssa, soittivat Béla Bartókin kansanmusiikkivaikutteisia duoja hykerryttävästi. Kainulainen ja Untamala osoittautuivat myös mukaviksi huuliveikoiksi soitannon lomassa.

Alttoviulisti Hanna Hohdin ja kitaristi Ismo Eskelisen liityttyä mukaan saimme kaksi nautinnollista kvintettirupeamaa. Luigi Boccherinin ”Fandango”-kvintetto toimi verrattomana viihdemusiikkina, vaikka odotetun kitarasolismin sijaan teos tarjosikin lähinnä sellotaituriutta – (feikki)kastanjettien kera.

Illan yllätys oli Aaron Jay Kernisin tanssisarja, jonka lattarirytmit soittimien koputteluineen, pizzicatoineen ja lyömäsoitinosuuksineen toimivat konsertin ilopillereinä.

Sikäli oli viisasta saada välillä Ismo Eskelisen uudelta Bach -äänitteeltä maistiaisiksi kaksi preludia ja fuugaa, jotka elävänä musiikkina ylittivät jopa hienon levyn annin (Alba, 2016).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat